Grillspyd med biff, tomat og paprika er skikkelig godt som en tapas rett, eller rett og slett en liten salat.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 2 timer 30 min. | Enkel |

Ingredienser:
3 ss | Vin (hvit) |
2 ss | Olje (oliven) |
3 fedd | Hvitløk (finhakket) |
1 | Appelsin (hakket) |
450 g | Roastbiff (rått – skjært i terninger) |
450 g | Sølvløk |
2 | Paprika (oransje – i biter) |
225 g | Cherrytomater |
Salt og pepper | |
Grillspyd |

Slik gjør du:
1 Skjær kjøttet i terninger |
2 Bland sammen vin, olje, hvitløk og appelsinsaft i dobbel plastpose – Krydre med salt og pepper – Legg i kjøttbitene – Knyt for og – Legges i kjøleskapet i 2-8 timer – Snu gjerne på posen noen ganger |
3 Hvis du bruker trepinner som grillspyd – Legg dem i vann, og – La dem ligge i 30-60 min |
4 Skjær paprikaen i biter |
5 Renn marinaden av kjøttet |
6 Lag grillspydene: – Tre på kjøtt, paprika, løk og paprika – Gjenta slik at det blir to av hvert pr. spyd |
7 Varm grillen |
8 Grill spydene i ca. 10 min., eller Til kjøttet er passe gjennomstekt Vend spydene innimellom og gjerne pensle med marinaden |
9 Legg spydene over på varme serveringsfat, – Server umiddelbart |
