Sørveggen får verandadør og Deilig Linfrøbrød med gulrot

På lørdag ble vi ferdige med halve veggen, og nå er vi kommet til vinduet som skal bli verandadør. Vi bestilte døren i juni fjor, med lovnad om 1 ukes levering, Men vi fikk ikke døren før i september, så vi måtte lagre den i garasjen i løpet av vinteren. Tja, det var like greit, med tanke på alt styret vi hadde med vannlekkasjen i fjor sommer.

For å hoppe rett til oppskriften på Linfrøbrød – trykk HER

dag 4: Vi setter inn verandadør Halve sør-veggen er ferdig, og turen er kommet til verandadøra Sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag Norge https://heidisboble.no/ @heidisboble

Vi ryddet litt unna og begynte å fjerne vinduet – det gikk ganske greit, men det ble mye mer støv og rot enn hva jeg hadde trodd.

dag 4: Vi setter inn verandadør Halve sør-veggen er ferdig, og turen er kommet til verandadøra Sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag Norge https://heidisboble.no/ @heidisboble

Det var ganske rart å se på veggen der vinduet hadde vært. Huset så plutselig litt sårbart og falleferdig ut der det stod uten vindu, og det ble ikke stort bedre da vi hadde saget ut til dør.

Det viste seg at vi måtte bytte ut en stokk, og at vi ikke kunne rebruke vannbordet. Det betyr at vi ikke blir helt ferdige med veggen før vi må dra hjem. Men vi fikk skiftet stokken og satt døra i hullet. Så får vi se da, hva som skjer når vi kommer tilbake.

dag 4: Vi setter inn verandadør Halve sør-veggen er ferdig, og turen er kommet til verandadøra Sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag Norge https://heidisboble.no/ @heidisboble

I går, på søndag, måtte vi bare vaske og rydde, for vi måtte sette nesen hjemover. For i dag kommer det elektriker som skal montere lader til bilen. Før han/hun kommer må vi rydde vei i kjelleren, borre et hull i muren og ikke minst grave ei grøft. Men det skal bli godt å få en lader til bilen.

Linfrøbrød

I går kveld satte jeg deig til linfrøbrød, og i morges stekte jeg det. Det er enkelt og greit, du setter deigen på kvelden, så hever den mens du over, skraper den i brødform på morgenen, og så etterhever det mens ovnen blir varm. Enkelere kan det faktisk ikke bli!

Linfrøbrød med gulrot Ingredienser: 1 ss Linfrø (ca. 25 g) 4 dl Vann ½ pk Gjær 250 g Sammalthvete (grov) 250 g Hvetemel 2 ss Havregryn (ca. 25 g) 1 Gulrot (middelsstor) 1 ts Salt 1 dl Kefir

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 brød3 timer over 2 dagerenkel

Ingredienser:

1 ssLinfrø (ca. 25 g)
4 dlVann
½ pkGjær
250 gSammalthvete (grov)
250 gHvetemel
2 ssHavregryn (ca. 25 g)
1Gulrot (middelsstor)
1 tsSalt
1 dlKefir

Slik gjør du:

1 Hell 2 dl kokende vann over linfrøene, og
– La dem stå i minst 30 min. gjerne lengre
2 Rens og riv gulroten,
– Bland sammen de tørre ingrediensene, og gulroten
– Rør ut gjæra i resten av vannet, og
– Tilsett gjæra ammen med linfrøene (inkludert vannet), og kefiren,
– Rør sammen,
Konsistensen blir omtrent som en halvtykk havregrøt
– Legg plast over bakebollen, og
– La det stå i ca. 8-10 timer
3 Skrap alt over i en smurt brødform
Bruk gjerne slikkepott /deigskrape
– Sett ovnen på 250 grader og
– La brøddeigen hvile i ca. 30 min. mens ovnen blir varm
4 Slå ned ovnen til 210 grader, og
– Stek i ca. 45 min.
5. Avkjøles på rist

Linfrøbrød med gulrot Ingredienser: 1 ss Linfrø (ca. 25 g) 4 dl Vann ½ pk Gjær 250 g Sammalthvete (grov) 250 g Hvetemel 2 ss Havregryn (ca. 25 g) 1 Gulrot (middelsstor) 1 ts Salt 1 dl Kefir

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s