Tekaker eller tebrød er små lette og luftige brød, som det er godt å ha pålegg på. De passer utmerket til frokost eller lunsj. Populære i matpakken eller i tur-nisten. Lag gjerne en dobbel porsjon og legg det som ikke blir spist i fryseren. Så er det bare å ta dem opp ved behov.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
18 (6 store) | 2 timer | enkel |
Ingredienser:
50 g | Smør |
6 dl | Melk |
50 g | Gjær |
Ca 1 kg | Hvetemel (15 dl) |
1 ts | Salt |
2 ss | Sukker |
Vann/melk (til pensling) |

Slik gjør du:
1 Smelt smøret – Tilsett melken og – Varm til det er fingervarmt (37 grader) |
2 Ha melkeblandingen i en bakebolle – Smuldre i gjæra, og – Rør til den er oppløst |
3 Tilsett salt og sukker, og – Tilsett det meste av hvetemel – Elt i 5 – 7 min Deigen blir smidig og blank, og Den skal slippe bolle kanten |
4 Dekk til, og – La den heve til dobbel størrelse Ca 60 min |
5 Legg bakepapir på stekebrett Eller smør dem godt |
6 Elt inn resten av hvetemelet |
7 Del deigen i 18 like store biter (eller 6 hvis du vil lage store tebrød) |
8 Kjevle ut hver bit til en rund kake Ca 12 cm i diameter (små tebrød) Ca 20 cm i diameter (store tebrød) |
9 Legg tekakene på stekebrettene – Prikk dem med en gaffel – Dekk dem til, og – Etterhev i a 30 min. |
10 Sett stekeovnen på 225 grader |
11 Stek tekakene midt i ovnen: Ca 7 min. (små tebrød) Ca 10 min. (store tebrød) Hvis du bruker varmluft: 200 grader i henholdsvis 10 og 12 min. |
12 Pensles med vann eller melk (blir mykere) rett før du taes ut av ovnen |
13 Avkjøles tildekket på rist |