Epleblondies for å feire den norske epledagen

Hipp, hurra til den norske epledagen!

Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)

Den siste tirsdagen i september er det den norske epledagen. For å riktig feire eplenes festdag, har jeg bakt epleblondies med salt karamellsaus. Det er skikkelig godt og passer bra til å feire denne epledagen med.

Epleblondies med salt karamellsaus Ingredienser: Epleblondie: 100 g Smør ½ dl Sukker 1 dl Sukker (brunt) 1 Egg 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Mel 1 ts Kanel 500 g Epler (hakket) Salt karamellsaus 200 g Sukker 125 g Vann 50 g Smør 1 ¼ dl Kremfløte ½ ts Vaniljeekstrakt ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8 – 1060 min.Enkel /middels

Ingredienser:

Epleblondie:

100 gSmør
½ dlSukker
1 dlSukker (brunt)
1Egg
1 tsVaniljesukker
2½ dlMel
1 tsKanel
500 gEpler (hakket)

Salt karamellsaus:

200 gSukker
1¼ dlVann (125 g)
50 gSmør
1¼ dlKremfløte
½ tsVaniljeekstrakt
½ tsSalt

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Smør en liten langpanne
Ca 15-20 X 25 cm
2 Lag karamellsausen
– Ha sukker og vann i en kasserolle
– Kok opp, og
– La det koke på medium
-lav varme til sukkeret er oppløst Ca. 3-5 min.
– Tilsett smøret, og
– La det smelte, og
– Kok opp
– La det koke på middels varme til en gylden farge
NB! Ikke visp, du kan vippe kasserollen forsiktig fra side til side hvis det ikke koker jevnt
Det tar ca 10-20 min
– Slå av varmen,
– Visp inn fløten
NB! Det bobler kraftig, men fortsett å vispe
– Rør inn vaniljesukker og salt
– Sett det til side

Salt karamellsaus Ingredienser: 200 g Sukker 1¼ dl Vann (125 g) 50 g Smør 1¼ dl Kremfløte ½ ts Vaniljeekstrakt ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

3 Rens og eventuelt skrell eplene
– Rasp dem
4 Lag Blondie deigen:
–  Smelt smøret
– Rør inn sukker til det er oppløst
– Rør inn egget
– Rør inn hvetemel, vaniljesukker og kanel
– Rør inn ½ -parten av de raspete eplene
5 Bre omtrent ¾ av deigen i forma
– Fordel den andre ½ -parten av de raspete eplene over
– Hell over omtrent ½ – ¾ av karamellsausen
– Fordel det siste av kakedeigen over
Du vil ikke dekke alt, så fordel den i små biter ut over karamellen

6 Stekes i 40 – 45 min.
7 Sett forma på rist, og
– La blondien avkjøles helt
– Ta den så ut av forma og skjærer den i biter

Epleblondies med salt karamellsaus Ingredienser: Epleblondie: 100 g Smør ½ dl Sukker 1 dl Sukker (brunt) 1 Egg 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Mel 1 ts Kanel 500 g Epler (hakket) Salt karamellsaus 200 g Sukker 125 g Vann 50 g Smør 1 ¼ dl Kremfløte ½ ts Vaniljeekstrakt ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

8 Hell over resten av karamellsausen ved servering,
Eller server den i en mugge ved siden av
Smaker også godt sammen med vaniljeis

Epleblondies med salt karamellsaus Ingredienser: Epleblondie: 100 g Smør ½ dl Sukker 1 dl Sukker (brunt) 1 Egg 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Mel 1 ts Kanel 500 g Epler (hakket) Salt karamellsaus 200 g Sukker 125 g Vann 50 g Smør 1 ¼ dl Kremfløte ½ ts Vaniljeekstrakt ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s