Kjøttfrimandag – Vegansk squash-sjokoladekake med kremosttopping til dessert

Denne sjokoladekaka er vegansk men utrolig saftig og god. Siden det er tilsatt raspet squash i kakerøra blir kaka utrolig saftig, og den holder seg saftig lenge.

Vegansk Sjokoladekake med squash og eplemos Ingredienser 500 g Hvetemel 250 g Rørsukker (vegansk = ikke raffinert) 100 g Kakaopulver 3 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ½ ts Vaniljeekstrakt 7 ½ dl Havremelk 150 g Eplemos (vegansk) 2 ½ ts Eplesider eddik 450 g Squash (raspet, ca 7 ½ dl) Fyll og Topping: 225 g Smør (melkefritt og mykt) 3 ss Havremelk 40 g Kakaopulver 10 dl Melis Alternativt: 100 Margarin (melkefri eller vegansk) 200 g Kremost (melkefritt og mykt) 3 ss Havremelk 40 g Kakaopulver 1 ts Vanilje ekstrakt Ca 400 g Melis https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8-10 3 timerEnkel

Vegansk Sjokoladekake med squash og eplemos Ingredienser 500 g Hvetemel 250 g Rørsukker (vegansk = ikke raffinert) 100 g Kakaopulver 3 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ½ ts Vaniljeekstrakt 7 ½ dl Havremelk 150 g Eplemos (vegansk) 2 ½ ts Eplesider eddik 450 g Squash (raspet, ca 7 ½ dl) Fyll og Topping: 225 g Smør (melkefritt og mykt) 3 ss Havremelk 40 g Kakaopulver 10 dl Melis Alternativt: 100 Margarin (melkefri eller vegansk) 200 g Kremost (melkefritt og mykt) 3 ss Havremelk 40 g Kakaopulver 1 ts Vanilje ekstrakt Ca 400 g Melis https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

500 gHvetemel
250 gRørsukker (vegansk = ikke raffinert)
100 gKakaopulver
3 tsBakepulver
1 tsNatron
1 ½ tsVaniljeekstrakt
7 ½ dlHavremelk
150 gEplemos (vegansk)
2 ½ tsEplesider eddik  
450 gSquash (raspet, ca 7 ½ dl)

Fyll og Topping:

225 gSmør (melkefritt og mykt)
3 ssHavremelk
40 gKakaopulver
10 dlMelis

Alternativt:

100Margarin (melkefri eller vegansk)
200 gKremost (melkefritt og mykt)
3 ssHavremelk
40 gKakaopulver
1 tsVanilje ekstrakt
Ca 400 gMelis

Vegansk Sjokoladekake med squash og eplemos Ingredienser 500 g Hvetemel 250 g Rørsukker (vegansk = ikke raffinert) 100 g Kakaopulver 3 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ½ ts Vaniljeekstrakt 7 ½ dl Havremelk 150 g Eplemos (vegansk) 2 ½ ts Eplesider eddik 450 g Squash (raspet, ca 7 ½ dl) Fyll og Topping: 225 g Smør (melkefritt og mykt) 3 ss Havremelk 40 g Kakaopulver 10 dl Melis Alternativt: 100 Margarin (melkefri eller vegansk) 200 g Kremost (melkefritt og mykt) 3 ss Havremelk 40 g Kakaopulver 1 ts Vanilje ekstrakt Ca 400 g Melis https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 170 grader
– Smør en rund kakeform (ca 24 cm)
2 Rasp squashen
3 Bland sammen mel, sukker, kakao, salt, bakepulver og natron
– Tilsett havremelk, eplemos og eddik
– Rør godt sammen
Bruk gjerne en elektrisk visp
– Vend inn squashen
4 Ha røren i kakeformen og
– Stek i ca 45 min
5 Avkjøl kaken på rist
6 Lag topp og fyll:
– Rør smør og melk mykt
– Rør inn kakaopulver og melis
Kremen skal være tykk men luftig Hvis den er for tykk
– visp in 1 ss melk Hvis den er for tynn
– visp in ½ dl melis
6A eller lag ostefyll:
– Rør smør og ost mykt i noen minutter
– Rør inn kakaopulveret
– Rør inn melisen
Ca 50 g om gangen
Til den er myk og luftig
NB! hvis kremen blir tynn
Sett den i kjøleskapet så den blir fast igjen
7 Del den avkjølte kaken i to eller tre
– Legg en del på et kakefat
– Bre over smørkrem
– Legg en ny del over
Fortsett til du kommer på toppen
– Avslutt med smørkrem på toppen og eventuelt ned langt sidene

Vegansk Sjokoladekake med squash og eplemos Ingredienser 500 g Hvetemel 250 g Rørsukker (vegansk = ikke raffinert) 100 g Kakaopulver 3 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ½ ts Vaniljeekstrakt 7 ½ dl Havremelk 150 g Eplemos (vegansk) 2 ½ ts Eplesider eddik 450 g Squash (raspet, ca 7 ½ dl) Fyll og Topping: 225 g Smør (melkefritt og mykt) 3 ss Havremelk 40 g Kakaopulver 10 dl Melis Alternativt: 100 Margarin (melkefri eller vegansk) 200 g Kremost (melkefritt og mykt) 3 ss Havremelk 40 g Kakaopulver 1 ts Vanilje ekstrakt Ca 400 g Melis https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s