Denne sjokoladekaka er vegansk men utrolig saftig og god. Siden det er tilsatt raspet squash i kakerøra blir kaka utrolig saftig, og den holder seg saftig lenge.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8-10 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
500 g | Hvetemel |
250 g | Rørsukker (vegansk = ikke raffinert) |
100 g | Kakaopulver |
3 ts | Bakepulver |
1 ts | Natron |
1 ½ ts | Vaniljeekstrakt |
7 ½ dl | Havremelk |
150 g | Eplemos (vegansk) |
2 ½ ts | Eplesider eddik |
450 g | Squash (raspet, ca 7 ½ dl) |
Fyll og Topping:
225 g | Smør (melkefritt og mykt) |
3 ss | Havremelk |
40 g | Kakaopulver |
10 dl | Melis |
Alternativt:
100 | Margarin (melkefri eller vegansk) |
200 g | Kremost (melkefritt og mykt) |
3 ss | Havremelk |
40 g | Kakaopulver |
1 ts | Vanilje ekstrakt |
Ca 400 g | Melis |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 170 grader – Smør en rund kakeform (ca 24 cm) |
2 Rasp squashen |
3 Bland sammen mel, sukker, kakao, salt, bakepulver og natron – Tilsett havremelk, eplemos og eddik – Rør godt sammen Bruk gjerne en elektrisk visp – Vend inn squashen |
4 Ha røren i kakeformen og – Stek i ca 45 min |
5 Avkjøl kaken på rist |
6 Lag topp og fyll: – Rør smør og melk mykt – Rør inn kakaopulver og melis Kremen skal være tykk men luftig Hvis den er for tykk – visp in 1 ss melk Hvis den er for tynn – visp in ½ dl melis |
6A eller lag ostefyll: – Rør smør og ost mykt i noen minutter – Rør inn kakaopulveret – Rør inn melisen Ca 50 g om gangen Til den er myk og luftig NB! hvis kremen blir tynn Sett den i kjøleskapet så den blir fast igjen |
7 Del den avkjølte kaken i to eller tre – Legg en del på et kakefat – Bre over smørkrem – Legg en ny del over Fortsett til du kommer på toppen – Avslutt med smørkrem på toppen og eventuelt ned langt sidene |
