I dag er det Askeonsdag og starten på fasten, som begynner 40 dager før påskeaften (hvor søndager ikke er regnet med for da er det ikke faste). I fasten skal man egentlig ikke spise kjøtt og være så stille som mulig. Nå er heldigvis Norge unntatt fra fasten! Likevel på Askeonsdag er det tradisjon å spise fisk. I år blir det kokt kveite med agurksalat og rømme. – Skikkelig god
For å hoppe rett til oppskriften på kokt kveite, trykk HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Enkel |
Ingredienser:
800 g | Kveite i skiver |
2 liter | Vann |
2 dl | Salt |
Agurksalat:
2 dl | Vann |
1 dl | Eddik |
1-2 ss | Sukker |
¼ – ½ ss | Salt |
1 | Agurk |
Tilbehør:
8 – 12 | Poteter |
4 | Gulerøtter |
Agurksalat | |
Smør (smeltet) | |
Rømme |
Beregn ca. 200-250 g kveite pr person.


Slik gjør du:
1 Lag Agurksalaten: – Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper – Skjær agurk med ostehøvel – Legg skivene i laken – La den gjerne stå og trekke noen timer |
2 Skrell poteter og gulerøtter – Kok dem møre |
3 Trekk fisken: – Kok opp vann og salt i en kasserolle – Legg i kveitekivene, og – Ta kasserollen vekk fra varmen, og – La kveita trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. – Den er ferdig når beinet lett slipper fisken |
4 Smelt smør |
5 Server kveita sammen med kokte poteter, gulerøtter, agurksalat, smeltet smør og rømme |
Tips! Agurksalaten kan lages på morgenen eller kvelden før
