Polentagrøt er en dessert, som faller i smak hos de fleste. Den passer like godt på en hverdag som på en søndag. Den er enkelt å lage, og smaker skikkelig godt sammen med en rødsaus som for eksempel en enkel bringebærsaus.

Ingredienser:
| 6 ss | Polentagryn |
| 1 l | Melk |
| 2 – 3 ss | Sukker |
| 4 | Mandeldråper |

| 3 dl | Bringebærsaft (utblandet men litt sterk) |
| 1 ss | sukker (kan sløyfes) |
| 2 ts | Potetmel |

Slik gjør du:
| 1 Kok opp melken |
| 2 Dryss i grynene |
| 3 Småkok under lokk i 15-30 minutter Rør av og til men pass på varmen |
| 4 Ta grøten av varmen og – Tilsett sukker og mandeldråper Smak til med sukker |
| 5 Helles over i serveringsbolle, og – Legg plastfolie over, helt ned på grøten |
| 6 Avkjøles |
| 7 Lag sausen: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Visp godt så potetmelet løser seg opp – Kok opp under omrøring middels varme – Ta sausen av varmen med en gang det begynner å koke NB! Nå du ser den den første (koke-)boblen er sausen ferdig – Helll sausen over i en serverings mugge – Legg over plastfolie Helt ned på sausen |
| 8 Server grøten sammen med bringebærsausen |

