I det siste har jeg lest den forrykende, spennende «Skjærsild» som er skrevet av den svenske kriminalreporter og forfatteren Tina Frennstedt. Dette er den tredje boka hun har skrevet som er inspirert av uoppklarte saker.
Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på sjokoladevafler med bringebærkrem, TRYKK HER!

I boka møter vi kriminalbetjent Tess Hjalmarsson, og resten av Cold-case teamet som består av Marie Elling og Carsten Morris. Tess lurer på om det er på tide å ta opp igjen etterforskningen på en gammel uoppklart sak. Men så setter en brann skrekk i befolkningen på Österlen. Kvinnen som bodde i huset overlevde, og noe hun sa minner Tess på noe i en 15 år gammel uoppklart mordbrann-sak. Så skjer det enda en brann – Er det noen sammenheng mellom de nye brannene og den gamle saken, Hvorfor spilles det musikk og hvorfor i all verden males det nummer på husene som brennes ned?

Dette er ei ufattelig spennende bok, som det er helt umulig å legge i fra seg når en først har begynt å lese. En blir trukket inn i etterforskningen, i hendelsene og i hovedpersonens liv, og en må bare fortsette å lese helt til siste slutt. Ja, jeg ville fortsette å lese lenge etter det også jeg! Boka er bra skrevet og flyter lett. Den er godt disponert, med gode spenningskurver. Tina Frennstedt får Cold-case saken, den nye etterforskningen og Tess sitt privatliv til å flyte godt, så de til sammen blir denne råbra, spennende historien. «Skjærsild» er ei en fantastisk godt skrevet og spennende bok, som jeg virkelig anbefaler. Jeg kan ikke annet enn å trille et flammende terningkast: 6
Sjokoladevafler med bringebærkrem

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 (-6) | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
50 g | Smør (smeltet) |
2 | Egg |
4½ dl | Melk |
2½ dl | Hvetemel |
½ dl | Kakaopulver |
2 ts | Bakepulver |
1½ ts | Vaniljesukker |
3 ss | Sukker |
½ ts | Salt |
Bringebærkrem:
3 dl | Kremfløte |
2 dl | Bringebærsyltetøy |
2 | Kvikklunsj |

Slik gjør du:
1 Smelt smøret |
2 Rør sammen alle ingrediensene med unntak av smøret – Rør til en klumpfri røre – Sett den til side og – La den svelle i 20-30 min. Eller mer |
3 Lag bringebærkrem – Skjær kvikklunjsen i biter – Pisk kremfløten stiv – Rør inn bringebærsyltetøyet |
4 Varm vaffeljernet |
5 Rør inn smøret i vaffelrøra |
6 Ha litt vaffelrøre i jernet NB! Bruk omtrent ½ mengde av det du vanligvis bruker, For de hever og utvider seg pga bakepulveret – Legges på ris etter hvert som de er ferdige |
7 Rør inn kvikklunsj bitene i bringebærkremen rett før servering |
8 Server sjokoladevaflene med bringebærkremen |

Generelle opplysninger om dagens bok:
- Forfatter: Frennstedt, Tina
- Tittel: «Skjærsild»
- Originaltittel: «Cold case: Skärseld»
- Serie: Cold case #3
- Oversatt av: Anlaug Lia
- Sjanger: Thriller, krim, mysterie, cold-case-fiksjon
- Sider: 442
- Forlag: Vigmostad og Bjørke
- Utgitt: 2022
- Først utgitt: 2021 (Bokförlaget Forum)
- Tilegnet: Leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke
