Dette er en skikkelig god påskekake. Klissete sjokoladebunn, toppet med gul pasjonsfruktmouse og pasjonsfruktgele. Det blir en påskefrisk og -god kake

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Sjokoladekakebunn:
100 g | Smør |
2 ¼ dl | Hvetemel |
4 dl | Sukker |
4 ½ ss | Kakaopulver |
3 ts | Vaniljesukker |
3 | Egg |
Pasjonsfruktmousse
175 g | Pasjonsfruktsaft og pulp (1½ dl =12-15 frukter) |
½ | Appelsin (saften) |
4 | Egg (delte og romtempererte) |
150 g | Sukker |
3 dl | Kremfløte |
3 blader | Gelatin |
Pasjonsfruktgele:
1 dl | Pasjonsfruktsaft og pulp |
½ | Appelsin (saften) |
1 dl | Vann |
4 ss | Sukker |
3 blader | Gelatin |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 150 grader, og – Legg bakepapir i bunnen, og – Smør ei rund form (26 cm) |
2 Lag sjokoladebunnen: – Smelt smøret, og ta det av varmen – Bland sammen de øvrige ingrediensene – Tilsett smøret – Ha røren i formen – Stekes midt i ovnen i 30 – 40 min Den skal være litt klissete i midten – Avkjøles på rist |
3 Lag pasjonsfruktkremen: – Del pasjonsfruktene på midten og skrap ut innmaten – Ha innmaten i en kasserolle – Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet Det må ikke koke – Sil blandingen og mål opp 1 ½ dl ren pasjonsfruktjuice uten svarte stener – Ha eggeplommer, sukker og pasjonsfruktjuicen tilbake i kasserollen – Varm opp på middels varme under stadig omrøring Eller bruk vannbad – Blandingen skal småkoke til den tykner ca. 5 minutter NB! rører hele tiden og ikke bruker for sterk varme, – Ta kjelen av platen – Avkjøl pasjonsfruktkremen |
4 Lag moussen: – Legg gelatinen i kaldt vann – Varm 2 ss vann, rør ut gelatinplatene – Rør det inn i pasjonsfruktkremen – Pisk kremfløten stiv – Pisk eggehvitene stive – Bland kremen i den stive pasjonsfruktkremen – Vend inn eggehvitene til slutt |
5 Hell moussen over kakebunnen, og – Sett den i kjøleskap for å stivne Ca.1-2 timer |
6 Lag gelelokk: – Legg gelatinen i kaldt vann – Ha Pasjonsfruktsaft og pulp vann og appelsinsaft i en kasserolle – Ha i sukker Smak om du trenger mer sukker – Kok opp – Ta kasserollen av plata – Vri opp gelatinplatene, og – Rør dem inn – Avkjøles til romtemperatur Før den helles forsiktig over pasjonsfruktmoussen – Settes i kjøleskap til den stivner Ca 1 – 2 timer |
