Denne sjokoladekaka er bakt etter en oppskrift som jeg fat i min svigermor Alidas kokebok. Kaka er saftig og utrolig god.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | Enkel |

Ingredienser:
| 400 g | Smør |
| 4 ½ dl | Vann |
| 8 ss | Kakao |
| 7 dl | Sukker |
| 1 bx | Rømme |
| 8 dl | Hvetemel |
| 2 ts | Natron |
| 4 | Egg |
Glasur:
| 100 g | Smør |
| 4 ss | Kakao |
| 6 ss | Melk |
| Ca. 300 g | Melis |
| Kakepynt / kakestrø |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir i bunnen av langpanna – Smør det som ikke blir dekt av bakepapiret |
| 2 Pisk eggene lett sammen |
| 3 Kok opp smør, vann og kakao |
| 4 Tilsett sukkeret og – Rør til det har løst seg opp |
| 5 Bland inn rømme, hvetemel, natron og egg |
| 6 Hell røren i formen, og – Stek den i 40 – 45 min (180 grader) |
| 7 Avkjøles på rist |
| 8 Lag glasuren: – Ha smør, vann, kakao, vaniljesukker i en kasserolle, og – Varm opp over svak varme til alt er smeltet – Rør inn melis til en glatt glasur |
| 9 Hell glasuren over kaka, og – Fordel den over – Dryss eventuelt kakepynt over |

