Lørdagskos – Nachospizza

Nachospizza er godt som lørdagskos, eller hvis man bare har lyst på noe godt til middag. Kjøper du en ferdig pizzabunn og en pakke med tacokrydder (i steden for å lage det selv) er denne pizzaen ferdig på under 30 min. inkludert steking og forberedelser.

Nachospizza Ingredienser: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Tips! Det går helt fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til denne pizzaen. Fyll: 400 g Kjøttdeig Tacokrydder (eller se nedenfor eller 1 pakke ferdig kjøpt) 1½ dl Vann 1 glass Tacosaus (medium, hot eller mild) ½ - 1 Paprika ½ Purre (i skiver) ½ bx Mais Jalapeños (syltede og skivede) 2 Mozzarella (eller revet hvit ost) 10-12 Nacochips Tacokrydder (eller 1 pk ferdig kjøpt tacokrydder): 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 2 Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) Tips! I steden for tacokrydderet i oppskriften inkludert tomater, kan du bruke en pakke ferdig kjøpt tacokrydder, når du tilbereder kjøttdeigen https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 stor (4 små) 120 min. Middels

Ingredienser:

1 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
2 dl Vann (ca 36 grader)
450 g Hvetemel
½ ts Salt
3 ss Olje (oliven)

Tips! Det går helt fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til denne pizzaen.

Fyll:

400 g Kjøttdeig
Tacokrydder (eller se nedenfor eller 1 pakke ferdig kjøpt)
1½ dl Vann
1 glass Tacosaus (medium, hot eller mild)
½ – 1Paprika
½Purre (i skiver)
½ bx Mais
Jalapeños (syltede og skivede)
2Mozzarella (eller revet hvit ost)
10-12 Nacochips

Tacokrydder (eller 1 pk ferdig kjøpt tacokrydder):

2 ts Spis kummen
2 ts Paprikapulver
2 ts Koriander
2 ts Gurkemeie
1 ts Hvitløkspulver
1 ts Salt
½ ts Kajennepepper
2 Tomater (flådd og hakket) eller
Tacosaus (ca. ½ glass)

Tips! I steden for tacokrydderet i oppskriften inkludert tomater, kan du bruke en pakke ferdig kjøpt tacokrydder, når du tilbereder kjøttdeigen

Nachospizza Ingredienser: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Tips! Det går helt fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til denne pizzaen. Fyll: 400 g Kjøttdeig Tacokrydder (eller se nedenfor eller 1 pakke ferdig kjøpt) 1½ dl Vann 1 glass Tacosaus (medium, hot eller mild) ½ - 1 Paprika ½ Purre (i skiver) ½ bx Mais Jalapeños (syltede og skivede) 2 Mozzarella (eller revet hvit ost) 10-12 Nacochips Tacokrydder (eller 1 pk ferdig kjøpt tacokrydder): 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 2 Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) Tips! I steden for tacokrydderet i oppskriften inkludert tomater, kan du bruke en pakke ferdig kjøpt tacokrydder, når du tilbereder kjøttdeigen https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min.
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter
4 Stek kjøttdeigen,
– Tilsett tacokrydder og vann
– La det snurre til vannet er kokt inn og
kjøttdeigen er ganske tørr
– Ta den av plata
5 Sett ovnen på 240 grader og
– Legg bakepapir på en stekeplate
6 Hell pizzadeigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Kjevle ut deigen til et avlangt rektangel
like stort som stekebrettet ditt
– Legg pizzabunnen på bakepapirkledd stekebrett

6A alternativt kan du kjevle pizzaen til 4 små runde pizzaer
7 Fordel kjøttfyllet utover pizzabunnen, og
– Fordel tacosausen over,
– Skjær purren i skiver, paprikaen i biter,
– Hell av vannet på maisen
– Fordel det jevnt utover pizzaen
– Legg på Jalapeños hvis du øsner det på pizzaen
– Legg biter av mozzarellaene utover
– Knus nachochipsene og strø dem over pizzaen
8 Stek pizzaen i 20 min
til bunnen er gjennomstekt og osten har smeltet
9 Serveres med en grønnsalat og eventuelt en hvitløksdressing til

Nachospizza Ingredienser: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Tips! Det går helt fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til denne pizzaen. Fyll: 400 g Kjøttdeig Tacokrydder (eller se nedenfor eller 1 pakke ferdig kjøpt) 1½ dl Vann 1 glass Tacosaus (medium, hot eller mild) ½ - 1 Paprika ½ Purre (i skiver) ½ bx Mais Jalapeños (syltede og skivede) 2 Mozzarella (eller revet hvit ost) 10-12 Nacochips Tacokrydder (eller 1 pk ferdig kjøpt tacokrydder): 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 2 Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) Tips! I steden for tacokrydderet i oppskriften inkludert tomater, kan du bruke en pakke ferdig kjøpt tacokrydder, når du tilbereder kjøttdeigen https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s