Walsekringle til 17-mai

“Walsekringle” i kledd Norge sine farger; Rødt, hvitt og blått, pynter skikkelig godt opp på 17-maibordet! Det er en enkel og grei oppskrift. Kringla kan bakes dagen før, og deles i 2 og fylles med bringebærsyltetøy og pisket krem på selve dagen. Skikkelig dekorativ og ikke minst god.

Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble
Walsekringle med krem og bringebærsyltetøy

Porsjoner     Tid     Vanskelighetsgrad  
   8-10  60 min.   Middels  

Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

4 ½ ss Smør
3 dl Vann
3 dl Hvetemel
4-5 Egg

Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
– Tegn en sirkel på omtrent 24 cm
2 Kok opp smør og vann
3 Rør hvetemelet godt inn i vannet
4 Ta kjelen av plata, og
– Arbeid eggene godt inn,
NB! ett om gangen
5 Ha deigen i en sprøytepose, og
– Sprøytes ut langs sirkelen på bakepapiret
Rundt hull/spiss ca. 2mm,
så du får en ca 4 cm bred krans før steking
6 Stekes i a 40 minutter
NB! ikke åpne ovnsdøra, og
helst ikke hopp ved siden av stekeovnen
7 Avkjøles på rist
8 deles i 2 og
– Fylles med syltetøy og krem

Vannbakkelse Ingredienser 4 1/2 ss Smør 3 dl Vann 3 dl Hvetemel 4-5 Egg (store) Valgfritt:) Krem og syltetøy https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s