“Walsekringle” i kledd Norge sine farger; Rødt, hvitt og blått, pynter skikkelig godt opp på 17-maibordet! Det er en enkel og grei oppskrift. Kringla kan bakes dagen før, og deles i 2 og fylles med bringebærsyltetøy og pisket krem på selve dagen. Skikkelig dekorativ og ikke minst god.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8-10 | 60 min. | Middels |

Ingredienser:
4 ½ ss | Smør |
3 dl | Vann |
3 dl | Hvetemel |
4-5 | Egg |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate – Tegn en sirkel på omtrent 24 cm |
2 Kok opp smør og vann |
3 Rør hvetemelet godt inn i vannet |
4 Ta kjelen av plata, og – Arbeid eggene godt inn, NB! ett om gangen |
5 Ha deigen i en sprøytepose, og – Sprøytes ut langs sirkelen på bakepapiret Rundt hull/spiss ca. 2mm, så du får en ca 4 cm bred krans før steking |
6 Stekes i a 40 minutter NB! ikke åpne ovnsdøra, og helst ikke hopp ved siden av stekeovnen |
7 Avkjøles på rist |
8 deles i 2 og – Fylles med syltetøy og krem |
