Gulrotsuppe med kokosmelk og ristede frø, er en skikkelig god og mettende suppe. Passer som forrett eller lunsj, men også god som en middagssuppe med brød til.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 45 min | Enkel |
Ingredienser:
1 ss | Olje (nøytral) |
1 | Løk (hakket) |
3 fedd | Hvitløk |
2-3 cm | Ingefær (ca 1½ ts raspet) |
400 g | Gulerøtter (raspet) |
1 ts | Eddik (rødvin) |
8 dl | Grønnsakkraft (eller vann og buljong) |
Salt og pepper |
Gulrotsuppe uten topping Gulrotsuppe toppet med kokosmelk og ristede frø
Topping (Valgfritt):
Kokosmelk | |
Frø og cashewnøtter (ristede) |

Slik gjør du:
1 Rens løken – Grovhakk den – Skrell gulerøtter – Grovhakk dem – Rens og rasp ingefæren |
2 Varm oljen i en kasserolle – Ha i løken, salt og pepper og – La den surre på middels varme til den er blitt myk og blank Rør av og til |
3 Ha i hvitløk, ingefær og gulerøtter – La det surre videre i noen minutter Ca 5 min Rør av og til |
4 Tilsett kraft og eddik – Kok opp, – Slå ned varmen, og – La det småkoke i ca. 20 -30 min. |
5 Rist frø og nøtter i en tørr stekepanne |
6 Kjør suppa med en stavmikser eller i en foodprosessor |
7 Smak til med salt og pepper |
8 Serveres varm – Toppet med kokosmelk og ristede frø og nøtter |
