Kjøttfrimandag – søtpotetstroganoff

Søtpotetstroganoff er en variasjon over den klassiske biffstroganoff, men er helt uten kjøtt. Denne vegetariske stroganoffen er tilsatt bakte søtpoteter og røde linser. Og den er skikkelig god. Server den gjerne sammen med ris (natur, eller havre) og en grønn salat. Hvis det blir rester kan de godt fryses, eller spises som lunsj neste dag.

Søtpotetstroganoff Ingredienser 700 g Søtpoteter (i terniger) 1-2 ss Olje (nøytral) 2 Løk (funhakket) 1 Gulrot (finhakket) 1 stilk Selleri (finhakket) 6 fedd Hvitløk 4 ss Tomatpuré 2 ts Paprikapulver 1 bx Hermetiske tomater 2 terninger Grønnsaksbuljong 4 ts Sennep (Dijon eller annen) 4 dl Vann 2 dl Røde linser 300 g Sjampinjong (i båter) 3 dl Fløte (gjerne havrefløte) Salt og pepper Tilbehør (forslag) Ris (kokt) Grønn salat Lyst brød https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-640 minEnkel

Ingredienser:

700 gSøtpoteter (i terniger)
1-2 ssOlje (nøytral)
2Løk (funhakket)
1Gulrot (finhakket)
1 stilkSelleri (finhakket)
6 feddHvitløk
4 ssTomatpuré
2 tsPaprikapulver
1 bxHermetiske tomater
2 terningerGrønnsaksbuljong
4 tsSennep (Dijon eller annen)
4 dlVann
2 dlRøde linser
300 gSjampinjong (i båter)
3 dlFløte (gjerne havrefløte)
 Salt og pepper

Tilbehør (forslag)

 Ris (kokt)
 Grønn salat
 Lyst brød

Søtpotetstroganoff Ingredienser 700 g Søtpoteter (i terniger) 1-2 ss Olje (nøytral) 2 Løk (funhakket) 1 Gulrot (finhakket) 1 stilk Selleri (finhakket) 6 fedd Hvitløk 4 ss Tomatpuré 2 ts Paprikapulver 1 bx Hermetiske tomater 2 terninger Grønnsaksbuljong 4 ts Sennep (Dijon eller annen) 4 dl Vann 2 dl Røde linser 300 g Sjampinjong (i båter) 3 dl Fløte (gjerne havrefløte) Salt og pepper Tilbehør (forslag) Ris (kokt) Grønn salat Lyst brød https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
2 Skrell søtpotetene,
– Skjær dem i terninger,
– Legg dem i en ildfast form, og
– Renn ca 1 ss olje over
– Sett forma i ovnen, og
– La den steke i ca 20-30 min.
Til søtpoteten er blitt myk og har fått litt farge
3 Fin hakk løk, gulrot, selleri og hvitløk
– Skjær soppen i båter
4 Varm opp ca 1 ss olje i en tykkbunnet kasserolle
Middels-høy varme
– Tilsett løken, og
– La den surre i ca 1-2 min
– Tilsett gulrot, selleri og hvitløk, og
– La det surre videre,
Til de har blitt myke
5 Ha i tomatpuré og paprikapulver
– Rør rundt og
– La det steke i 1-2 minutter
6 Tilsett tomater, vann, sennep, buljong, linser og sopp,
– Rør rundt, og
– La det småkoke i ca 15 min til linsene er blitt myke
Rør av og til
7 Tilsett søtpotetene og fløten
– Kok opp
– Smak til med salt og pepper
8 Serveres,
– Gjerne sammen med ris (naturris, havreris e.l.) og/eller en grønnsalat

Søtpotetstroganoff Ingredienser 700 g Søtpoteter (i terniger) 1-2 ss Olje (nøytral) 2 Løk (funhakket) 1 Gulrot (finhakket) 1 stilk Selleri (finhakket) 6 fedd Hvitløk 4 ss Tomatpuré 2 ts Paprikapulver 1 bx Hermetiske tomater 2 terninger Grønnsaksbuljong 4 ts Sennep (Dijon eller annen) 4 dl Vann 2 dl Røde linser 300 g Sjampinjong (i båter) 3 dl Fløte (gjerne havrefløte) Salt og pepper Tilbehør (forslag) Ris (kokt) Grønn salat Lyst brød https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s