Fredagskos med Pizza Vesuvio eller pizza med skinke hvis du heller vil

Dette er oppskriften på Pizza Vesuvio, eller pizza med tomat saus, ost og kokt skinke. Enkelt, men utrolig godt! Oppskriften gir to tynne sprø bunner, som er ca. 30 cm i diameter. Perfekt for 2 til 3 personer.

Pizza Vesuvio (pizza med skinke) Ingredienser: Pizzabunn: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Fyll & topping: 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Salt, pepper, sukker 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje (valgfritt) 10 - 12 skiver Skinke (kokt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 – 3 120 + 30 min Middels

Ingredienser:

Pizzabunn:

1 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
2 dl Vann (ca 36 grader)
450 g Hvetemel
½ ts Salt
3 ss Olje (oliven)

Fyll & topping:

1 bx Tomater (hermetiske)
2 fedd Hvitløk (finhakket)
1 ss Olivenolje
Salt, pepper, sukker
2 Mozzarella (skivet)
1 ss Olivenolje (valgfritt)
10 – 12 skiver Skinke (kokt)

Pizza Vesuvio (pizza med skinke) Ingredienser: Pizzabunn: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Fyll & topping: 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Salt, pepper, sukker 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje (valgfritt) 10 - 12 skiver Skinke (kokt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min)
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

4 Lag tomatsaus:
– Bland sammen tomater, hvitløk og olje
Du kan også tilsette litt hakket basilikum
– Kok opp, og
– La det koke i ca 3-5 min.
– Sma til med salt, pepper og eventuelt litt sukker
5 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Kjevle ut til en stor avlang pizza
eller til to runde pizzaer på ca 30 cm i diameter
6 Fordel tomatsausen utover pizzaene
7 Skjær mozzarellaene i skiver, og
– Fordel den utover pizzaen
8 Legg på skinkeskivene, og
– Drypp eventuelt litt olje over
9 Stek pizzaen midt i ovnen,
– 240 grader
– 10-15 min.

Pizza Vesuvio (pizza med skinke) Ingredienser: Pizzabunn: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Fyll & topping: 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Salt, pepper, sukker 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje (valgfritt) 10 - 12 skiver Skinke (kokt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s