Denne Thai-inspirert nudelsalaten er både frisk og god. Den passer utmerket som tilbehør til asiatiske retter, som forrett, lunsj. middagssalat eller som en av flere retter på en buffet eller koldtbord.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 – 6 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
250 g | Risnudler |
½ | Agurk (skivet, uten midten) |
1 bunt | Reddiker |
Sukkererter (delt på langs) | |
1 | Paprika (rød i terninger) |
3 | Vårløk (Skjært i skiver) |
1 bunt | Koriander |
100 g | Peanøtter (salte og ristede) |
Dressing:
2 | Lime (saft og skall) |
2 ss | Fiskesaus |
2 ss | Sukker |
1 fedd | Hvitløk (revet) |
1 ss | Soyasaus |
1 ss | Ingefær (revet) |
1 | Chili (rød, finhakket) |

Slik gjør du:
1 Lag dressingen: – Bland sammen alle ingrediensen – Rør til sukkeret er oppløst |
2 Kok nudlene etter anvisingen på pakken Eller til du synes de er ferdige – Skyll dem under kaldt vann – La dem renne godt av – Ha glassnudlene i en bolle |
3 Del agurken i 2, og – Fjern midten / frøene – Skjær 1 cm tykke halvmåner/skiver – Del reddikene i 4 eller skjær dem i skiver – Del sukkerertene i 2 på langs – Rensk paprikaen og – Skjær den i biter ca. 2 x 2 cm – Skjær vårløken i skiver – Rist peanøttene, og – Hakk dem – Finhakk korianderen, også stilkene |
3 Ha alle grønnsakene i samme bolle som glassnudlene – Hell dressingen over, – Bland godt, men forsiktig – Topp eventuelt med noen korianderblader og peanøtter |
4 Server nudelsalaten |
