Kjøttfri mandag – nudelsalat

Denne Thai-inspirert nudelsalaten er både frisk og god. Den passer utmerket som tilbehør til asiatiske retter, som forrett, lunsj. middagssalat eller som en av flere retter på en buffet eller koldtbord.

Thai-inspirert nudelsalat med reker Nudelsalaten: 250 g Risnudler ½ Agurk (skivet, uten midten) 1 bunt Reddiker Sukkererter (delt på langs) 1 Paprika (rød i terninger) 3 Vårløk (Skjært i skiver) 1 bunt Koriander 100 g Peanøtter (salte og ristede) Dressing: 2 Lime (saft og skall) 2 ss Fiskesaus 2 ss Sukker 1 fedd Hvitløk (revet) 1 ss Soyasaus 1 ss Ingefær (revet) 1 Chili (rød, finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 630 minEnkel

Ingredienser:

250 gRisnudler
½Agurk (skivet, uten midten)
1 buntReddiker
 Sukkererter (delt på langs)
1Paprika (rød i terninger)
3Vårløk (Skjært i skiver)
1 buntKoriander
100 gPeanøtter (salte og ristede)

Dressing:

2Lime (saft og skall)
2 ssFiskesaus
2 ssSukker
1 feddHvitløk (revet)
1 ssSoyasaus
1 ssIngefær (revet)
1Chili (rød, finhakket)

Thai-inspirert nudelsalat med reker Nudelsalaten: 600 g Reker (kokte) 250 g Risnudler ½ Agurk (skivet, uten midten) 1 bunt Reddiker Sukkererter (delt på langs) 1 Paprika (rød i terninger) 3 Vårløk (Skjært i skiver) 1 bunt Koriander 100 g Peanøtter (salte og ristede) Dressing: 2 Lime (saft og skall) 2 ss Fiskesaus 2 ss Sukker 1 fedd Hvitløk (revet) 1 ss Soyasaus 1 ss Ingefær (revet) 1 Chili (rød, finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag dressingen:
– Bland sammen alle ingrediensen
– Rør til sukkeret er oppløst
2 Kok nudlene etter anvisingen på pakken
Eller til du synes de er ferdige
– Skyll dem under kaldt vann
– La dem renne godt av
– Ha glassnudlene i en bolle
3 Del agurken i 2, og
– Fjern midten / frøene
– Skjær 1 cm tykke halvmåner/skiver
– Del reddikene i 4 eller skjær dem i skiver
– Del sukkerertene i 2 på langs – Rensk paprikaen og
– Skjær den i biter ca. 2 x 2 cm – Skjær vårløken i skiver
– Rist peanøttene, og
– Hakk dem
– Finhakk korianderen, også stilkene
3 Ha alle grønnsakene i samme bolle som glassnudlene
– Hell dressingen over,
– Bland godt, men forsiktig
– Topp eventuelt med noen korianderblader og peanøtter
4 Server nudelsalaten

Thai-inspirert nudelsalat med reker Nudelsalaten: 250 g Risnudler ½ Agurk (skivet, uten midten) 1 bunt Reddiker Sukkererter (delt på langs) 1 Paprika (rød i terninger) 3 Vårløk (Skjært i skiver) 1 bunt Koriander 100 g Peanøtter (salte og ristede) Dressing: 2 Lime (saft og skall) 2 ss Fiskesaus 2 ss Sukker 1 fedd Hvitløk (revet) 1 ss Soyasaus 1 ss Ingefær (revet) 1 Chili (rød, finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s