Disse julemusene er bare sååå søte. De er skikkelig gode og kjempepopulære hos barn (i alle aldre)

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| ca 12 | 3 ½ timer | Enkel |
Ingredienser:
| 20 g | Havregryn |
| 5 ½ dl | Vann |
| 1 pakke | Gjær |
| 1 dl | Olje (raps) |
| 200 g | Sukker |
| 5 g | Salt |
| 20 g | Kardemomme |
| 1 kg | Hvetemel |
| 350 g | Rosiner |
Topping/pynt:
| 24-36 | Rosiner |
| 1 | Egg (sammenvispet) |

Slik gjør du:
| 1 Kok opp 1 dl vann, og – Hell det over havregrynene – La det stå til ca romtemeratur |
| 2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl) – Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene – Elt godt 10-15 min. |
| 3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La den heve i ca 1 time |
| 4 Legg bakepapir på stekeplater |
| 5 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i ca 24 like store emner – Trill runde litt avlange boller |
| 6 Form Julemusene: – Ta frem to boller Hver julemus består av to boller en til ører og en til ansikt – Den ene bollen deles på langs med en skarp kniv Det blir ørene – legg dem på bakepapiret/stekeplata med snitt flaten opp – Den andre bollen får rosiner til nese og øyne – Skjær noen snitt som værhår – Legg ansiktet helt inntil ørene – Fortsett til du har brukt opp all deig |
| 7 Dekk julemusene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La dem heve i ca 60 – 120 min. |

| 7 Sett ovnen på 230 grader |
| 8 Pensle musene med sammenvispet egg |
| 9 Stekes i ca 8 – 10 min midt i ovnen 230 grader |
| 10 Avkjøles på rist |


