Jeg baker søte julemus

Disse julemusene er bare sååå søte. De er skikkelig gode og kjempepopulære hos barn (i alle aldre)

Julemus Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
ca 123 ½ timerEnkel

Ingredienser:

20 gHavregryn
5 ½ dlVann
1 pakkeGjær
1 dlOlje (raps)
200 gSukker
5 gSalt
20 gKardemomme
1 kgHvetemel
350 gRosiner

Topping/pynt:

24-36Rosiner
1Egg (sammenvispet)

Julemus Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp 1 dl vann, og  
– Hell det over havregrynene
– La det stå til ca romtemeratur
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl)  
– Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene
– Elt godt 10-15 min.
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
4 Legg bakepapir på stekeplater
5 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i ca 24 like store emner
– Trill runde litt avlange boller
6 Form Julemusene:
– Ta frem to boller
Hver julemus består av to boller
en til ører og en til ansikt
– Den ene bollen deles på langs med en skarp kniv
Det blir ørene
– legg dem på bakepapiret/stekeplata
med snitt flaten opp
– Den andre bollen får rosiner til nese og øyne
– Skjær noen snitt som værhår
– Legg ansiktet helt inntil ørene
– Fortsett til du har brukt opp all deig
7 Dekk julemusene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La dem heve i ca 60 – 120 min.

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

7 Sett ovnen på 230  grader
8 Pensle musene med sammenvispet egg
9 Stekes i ca 8 – 10 min
midt i ovnen
230 grader
10 Avkjøles på rist

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Julemus Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s