Bread and butter pudding eller brødpudding er en fin måte å få brukt opp brødrestene på. Oppskriften sier hvitt brød, men jeg bruker det jeg har av tørre brødrester, og synes at mellomgrovt og spelt fungerer vel bra som lyst brød. Det er heller ikke noe i veien for å kombinere ulike typer brød til denne puddingen. Brødpudding er mettende dessert eller mellommål, som smaker godt spesielt sammen med vaniljesaus.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 | Enkel |

Ingredienser:
Ca 25 g | Smør |
8 skiver | Brød (tykke, hvite) |
50 g | Rosiner |
2 ts | Kanel |
3 ½ dl | Melk |
½ dl | Fløte (kan erstattes med melk) |
2 | Egg |
3 ss | Sukker |
Tilbehør (valgfritt):
Slik gjør du:
1 Smør ei ildfast form Ca 23x28cm |
2 Skjær brødet i litt tykke skiver – Ha smør på den ene siden av skivene -Skjær dem i trekanter |
3 Legg et lag med brød nederst i forma – Dryss over rosiner og kanel – Legg et nytt lag med brød – Dryss over rosiner og kanel – Avslutt med et lag brød – Sett forma til side |

4 Varm forsiktig opp melk og fløte til kokepunktet Det skal ikke koke |
5 Ha 2 egg og 2 ss sukker i en bolle – Rør sammen – Rør inn den varme melk- og fløteblandingen |
6 Hell egg- og melkeblandingen over brødet – Strø over 1 ss sukker – La det stå og trekke i ca 30 min. |
7 Sett ovnen på 180 grader |
8 Lag vaniljesausen – oppskrift HER |
9 Sett brød og smørpuddingen i ovnen, og – La den steke i ca 30-40 min. |
10 Serveres varm eller lunken med eller uten varm/lunken vaniljesaus |
