Nyttårsaften og takk for 2022

Nyttårsaften er en litt merkelig dag – det er den dagen en liksom skal summere opp det gamle året, og tenke over hva man ønsker seg av det nye. Det splitter nye året som bare liggere der og venter, med mange ubrukte dager som bare kan fylles med planlagte, og uplanlagte hendelser. Jeg har gjort meg noen spede tanker, om hva jeg ønsker i det nye året – men tenker at jeg skal sette meg ned i morgen å systematisere håpene, tankene og ideene for 2023. I mellomtiden vil jeg si takk for det gamle året til alle mine lesere, og så skal jeg forberede kveldens festmåltid …

Jeg takker dere alle for 2022 og ønsker dere et Godt 2023!

Pinnekjøtt Ingredienser: 1 – 1 ½ kg Pinnekjøtt Pølser Kålrotstappe: 1 Kålrot (middels/stor) 1-2 Gulerøtter 6-8 Poteter Smør Kraft eller buljonpulver Salt og pepper (gjerne nykvernet) Beregn ca 350 - 450 g pinnekjøtt pr person https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
44 timer + 1 døgnenkelt

Pinnekjøtt Ingredienser: 1 – 1 ½ kg Pinnekjøtt Pølser Kålrotstappe: 1 Kålrot (middels/stor) 1-2 Gulerøtter 6-8 Poteter Smør Kraft eller buljonpulver Salt og pepper (gjerne nykvernet) Beregn ca 350 - 450 g pinnekjøtt pr person https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 – 1 ½ kgPinnekjøtt
 Pølser (røkte)

Kålrotstappe:

  1Kålrot (middels/stor)
  1-2Gulerøtter
  6-8 Poteter
 Smør
 Kraft fra pinnekjøttet
 Salt og   pepper (gjerne nykvernet)

Kålrotstappe /kålrabisappe 1 Kålrabi (ca 400 g) 1 liten Gulrot 3-4 Poteter 1 ss Smør ½ dl Melk Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Beregn ca 350 – 450 g pinnekjøtt pr person

NB! Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. Normalt tørket pinnekjøtt med lunkent vann ca. 12 timer. Godt tørket pinnekjøtt i kaldt vann inntil 2 døgn.

Slik gjør du:

1 Dagen før:
– Legg pinnekjøttet i vann, og
– La det ligge ca ett døgn
2 Legg pinnekjøttet i en stor kasserolle,
– Fyll opp med vann – Kok opp, og
– La det koke på svak varme i 2-3 timer
Til kjøttet er mørt og løsner fra beina
3 Lag kålrotstappa:
– Skrell kålrot, gulrot og potet og skjær dem i mindre biter
– Kokes i usaltet vann til de er helt møre 
– Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe vekk noe av fuktigheten
– Mos grønnsakene
– Tilsett smør og litt kraft fra pinnekjøttet til passe tykk konsistens 
– Smak til med salt og nykvernet pepper
4 Sett stekeovnen grilling eller høy varme:
– Legg pinnekjøttet på rist over langpannen,
– Grilles i ca. 5 minutter
5 Varm pølsene
6 Serveres på varme tallerkener med pølse og kålrotstappe

Pinnekjøtt Ingredienser: 1 – 1 ½ kg Pinnekjøtt Pølser Kålrotstappe: 1 Kålrot (middels/stor) 1-2 Gulerøtter 6-8 Poteter Smør Kraft eller buljonpulver Salt og pepper (gjerne nykvernet) Beregn ca 350 - 450 g pinnekjøtt pr person https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s