Gratulerer alle mødre, bestemødre, bonusmødre, svigermødre – ja alle typer mødre! I dag er det morsdag. Det er en dag jeg setter stor pris på. Nå er det ikke sånn at vi feirer dagen med gaver og masse hoi og hei – det har vi aldri gjort, men blomster, kake og noen hyggelige hjemmelagde kort. Det er jo det aller, aller beste her i verden! På kakefronten blir det favorittkake, fylt med banan og bringebærkrem og toppet med nonstopp – NAM! Det er skikkelig godt det!
For å hoppe rett til oppskriften på bløtkake, TRYKK HER

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kakebunn | 40 min. + avkjøling | Enkel/middels |

Ingredienser:
| 2 | Egg |
| 180 g | Sukker |
| 125 g | Hvetemel |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 dl | Vann (kokende) |
Fyll:
| 3 dl | Fløte |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 2 ts | Sukker |
| Bringebær syltetøy | |
| 2 | Bananer |
| Melk | |
| Nonstop eller noe annet til pynt |
Tips! Du kan lage ferdig og montere kaka dagen før, og bare pynte den rett før du skal servere den.

Slik gjør du:
| 1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
| 3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
| 4. Ha i smurt form 20/22 cm |
| 5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
| 6. Avkjøl kakebunnen på rist |
| Montering: |
| 7. Del kakebunnen i 2 eller 3 |
| 8. Pisk fløten med krem – Bland omtrent 1/3 av kremen med bringebærsylteltøy |
| 9. Dynk bunnen godt med melk |
| – Fordel lbringebærkremen på bunnen |
| – Legg på bananskiver |
| 10. Legg på det øverste laget. |
| 11. Dynk og fordel resten av kremen over, og rundt på sidene |
| 12. Pynt med nonstopp og lys, eller hva du vil |




