Pannekaker til frokost eller lunsj er alltid en sikker vinner, hjemme hos meg. Siden det er vinterferie denne uka, ble det pannekaker med ost og skinke til brunsj i dag.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
3-4 | Enkel |
Ingredienser;
2 | Egg |
6 dl | Melk |
3 dl | Hvetemel |
Smør |
Fyll:
Ost (skivet eller raspet) | |
Skinke (skivet) | |
Tomat (skivet men valgfritt) | |
Persille (hakket men valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Visp sammen egg, melk og mel |
2 Sett stekepanna på middels varme |
3 Ha litt i smør, og la det smelte |
4 Hell over pannekakerøre – Vend litt på panna så røra flyter utover |
5 Stek til røra har stivnet på oversiden (ca 2 min.) |
6 Snu pannekaken og, – Stek omtrent like lenge på den andre siden |



Når pannekakene har stivnet på toppen og har fått noen “hull” (luftbobler) er det på tide å snu pannekaken. Stek omtrent like lenge på andre siden, før legger på fyllet og bretter den i 2
7 Legg på ost og skinke over halve pannakaka – Brett en andre halvdelen over – La den ligg i ca ½ min i panna – Legg den over på fat |
