Kanelsnurrer med rosiner til kanelsnurrensdag

I dag er det kanelsnurrens dag, og da må en jo bare bake kanelsnurrer. Så dag blir det kanelsnurrer med rosiner. Ønsker alle en fantastisk kanelsnurrende dag!

Kanelsnurrer med Rosiner  Ingredienser  20 g	Havregryn  5 ½ dl	Vann 1 pakke	Gjær 1 dl	Olje (raps) 200 g	Sukker  5 g	Gjær 20 g	Kardemomme 1 kg	Hvetemel  350 g Rosiner (valgfritt) Smør Sukker Kanel  Egg til pensling (valgfrittI  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
203 ½ timerEnkel

Kanelsnurrer med Rosiner Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel 350 g Rosiner (valgfritt) Smør Sukker Kanel Egg til pensling (valgfrittI https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

20 gHavregryn
5 ½ dlVann
1 pakkeGjær
1 dlOlje (raps)
200 gSukker
5 gGjær
20 gKardemomme
1 kgHvetemel
350 gRosiner

Fyll :

2-3 ssSmør
1 – 2 ssSukker
1 – 2 ssKanel

Pensling:

1Egg (sammenvispet)

Kanelsnurrer med Rosiner Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel 350 g Rosiner (valgfritt) Smør Sukker Kanel Egg til pensling (valgfrittI https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp 1 dl vann, og  
– Hell det over havregrynene
– La det stå til ca romtemeratur
2 Legg rosinene i vann
– La dem ligge i ca 15 min.
3 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl)  
– Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene
– Elt godt 10-15 min.
– Tilsett rosinene på slutten av eltetiden
4 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
5 Legg bakepapir på stekeplater
6 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Kjevle ut til et stort rektangel
– Smør på smøet, og
– Strø over sukker og kanel
– Rull sammen
– Skjæres i ca 20 skiver, som
– Settes på bakekpapir
7 Dekk snurrene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La dem heve i ca 60 – 120 min.
Til dobbel størrelse
8 Sett ovnen på 230  grader
9 Pensle snurrne med sammenvispet egg
10 Stekes i ca 8 min. midt i ovnen
230 grader

Leave a comment