Denne kakebunnen er laget med eggehviter som er pisket til marengs. Det gjør at kaka blir lett og luftig. Bunnen kan godt serveres som den er, men jeg liker å legge på sjokoladeglasur. Av og til har jeg små sjokoladeknapper i glasuren for å gi den en ekstra crunsj. Hjemme hos meg kaller vi den for Hvit kake med sjokoladeglasur.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12-15 | 40 min | Enkel |

Ingredienser:
| 400 g | Mel (ca 6 ½ dl) |
| 4 ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 200 g | Smør |
| 300 g | Sukker (ca 3 ½ dl) |
| 2 ½ dl | Melk |
| 4 | Eggehviter (160 g) |
Sjokoladeglasur:
| 300 g | Melis |
| 3 ss | Kakao |
| 3 ts | Vaniljesukker |
| 6 ss | Smør (smeltet) |
| 6 ss | Kaffe (Sterk) |
| 1 | Egg (valgfritt) |
| ½ dl | Sjokoladechips (valgfritt) |

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 175 grader – Legg bakepapir i bunnen av en (stor) langpanne Den som fulgte med stekeovnen Ca 35 x 25 cm – Smør kantene som ikke dekkes av bakepapiret |
| 3 Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker – Gjenta gjerne tre ganger |
| 4 Pisk smøret og 200 g sukker lyst og luftig |
| 5 Rør inn melk og hvetemel Litt om gangen og pass på at alt er rørt inn før du tilsetter mer |
| 6 Pisk eggehvitene til marengs Tilsett 100 g sukker gradvis mens du pisker til marengs Pisk til marengsen er myk men holder formen |
| 7 Vend marengsen inn i kakerøra |
| 8 Fordel røra i langpanna |
| 9 Stekes i ca 15 min til den er gjennomstekt |
| 10 Lag sjokoladeglasuren: – Rør sammen alle ingrediensene til passe glasur |
| 11 La kaka stå 10 min i forma, før den – Hvelves |
| 12 Hell sjokoladeglasuren over kaka og smør den utover mens den enda er varm/lunken Da blir den blank og fin |
| 13 Skjær i passende biter og server |



