Tur til moloen og Pølsehorn

Det er så godt å være tilbake til sommerhuset, og det er sol og sommer selv om det blåser og er litt kald. Likevel i dag hadde jeg en fantastisk flott tur til moloen. Sol i ansiktet, vind i håret, lukten av saltsjø, måkeskrik – kan det egentlig bli noe bedre?

For å hoppe rett til oppskriften på pølsehorn, TRYKK HER

Garten, Sør-Trøndelag, Norway

Det er skikkelig koselig å tusle ut på moloen, se på båtene som ligger til havn, snakke litt med de som har vært ute å fisket. Selv om det var litt kommunikasjonsproblemer i dag, for de to jeg møtte var tyskere. Men de hadde i alle fall fått fisk og de fortalte at de likte å fiske, likte Norge og nordmenn. Ja, det tror jeg i alle fall for skoletysken min er veldig rusten, og ikke har den vært spesielt god noen gang. Men turen var flott, og det er vel det viktigste.

Garten, Trøndelag, Norway

Da jeg var hjemme en snar tur i Pinsa, bakte pølsehorn som datteren kunne ha med som lunsj på skolen denne uka. Pølsehorn eller rettere sagt fylte horn med pølsebiter og ost, er godt til både som kveldsmat, lunsj eller som snacks mellom måltidene. Jeg bakte en liten haug og la dem i fryseren i pakker på to og to. Så kan datteren (og min bedre halvdel) ta med til lunsj – rett fra fryseren, i ranselen, og når det er lunsjtid er de klar til å spises. Enkelt, godt og greit. Når det er sommerferie og fint vær er de også kjempegode å ta med som niste til stranden.

Pølsehorn Ingredienser 1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift) 6-8 Pølser 32 skiver Hvitost
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
16   100 min. Lett

Ingredienser:

1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift)
6-8 Pølser (grill)
32 skiver Hvitost

Hvis du heller vil lage litt grovere horn – TRYKK HER.

 Slik gjør du:

1 Lag deigen til horn, og
– La den heve i ca. 1 time
2 Skjær pølsene i biter
3 Skjær hvitosten
(eller rasp den)
4 Når deigen er ferdig hevet:
– Hell deigen på et bakstebord
– Del den i 2 like store deler
– Kjevle hver del til en stor runding
– Del rundingen i 16 (like store) trekanter
Pølsehorn  Ingredienser  1 porsjon	Horn (trykk her for oppskrift) 6-8	Pølser 32 skiver	Hvitost
5 Lag hornene:
På det breieste på hver trekant
– Legg på: to skiver ost og pølsebiter
– Rull sammen
(fra den breieste delen til den tynneste)
6 Sett hornene på stekebrett
(dekt med bakepapir)
etter hvert som de er ferdig rullet
2 brett med 2 rader á 4 horn (16 horn)
Pølsehorn  Ingredienser  1 porsjon	Horn (trykk her for oppskrift) 6-8	Pølser 32 skiver	Hvitost
7 Sett ovnen på 225 grader
– La hornene etterheve i ca 20-30 min..
8 Hvis du ønsker blankere overflate,
Pensler du dem med et lett sammenvispet egg
– Stekes i 10- 12 min til de blir gylden
Pølsehorn Ingredienser 1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift) 6-8 Pølser 32 skiver Hvitost

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s