Kystkulturdagene, kjøkken og Kjøttfrimandag med Tomatsuppe på ferske tomater

I helga har vi virkelig kost oss. Ja, i alle fall innimellom oppussingen av kjøkkenet. Vi dro til sommerhuset vårt fredag, og jeg må si at det var deilig å være tilbake igjen. Ja, til tross for all oppussingen, og alt rotet og støvet som den medfører. Planen er å bli helt ferdig før vi stenger av for vinteren, så det er bare å jobbe på. – Til tross for oppussingen, og et eventuelt tidspress (som jeg innførte akkurat nå), tok vi oss tid til dra på Kystkulturdagene på Lysøysundet. Selv om det var overskyet, hadde vi en nydelig temperatur på rundt 20 grader. Det var skikkelig hyggelig å gå rundt og bare kose oss med å alt kjentfolket vi møtte, og se på alt det rare som ble tilbudt til oss tittere. Et av høydepunktene for meg var nok saltfiskballen, som vi spiste der. Det er skikkelig lenge siden jeg har spist saltfiskball, og jeg hadde egentlig helt glemt hvor godt det er.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på tomatsuppe, TRYKK HER

Vi har kommet ganske lagt i oppussingen av kjøkkenet på sommerhuset så langt: Før jeg dro til Spania ryddet vi ut av alle kjøkkenskap og -skuffer, og rev ned hele kjøkkenet. Det var litt av en jobb, men så er det gjort. Det meste av det gamle kjøkkenet er nå kjørt på Kråka. Nå er også alle vegger samt taket malt med tre strøk. Så langt er jeg godt fornøyd med kjøkkenet, så fornøyd faktisk at jeg kjøpte en piraya på Kystkulturdagene på Lysøysundet og tenkte den kunne henge i vinduet. Den var faktisk veldig tøff.

Oppussing av kjøkkenet på sommerhuset så langt: 1. Kjøkkenet slik det så ut før vi begynte. 2 Før jeg dro til Spania ryddet vi ut av alle kjøkkenskap og -skuffer, og 3 Rev ned hele kjøkkenet. 4. Nå er alle vegger og taket malt med tre strøk – tror dette blir fint jeg. 5. Kunne ikke dy meg og kjøpte en piraya på Kystkulturdagene på Lysøysundet 9-11. august. Trøndelag, Norway – tenkte den kunne henge i vinduet

Tomatsuppe

Tomatsuppe er et sikkerstikk i vår familie. Alle liker den! Den er rask og enkel å lage – Det tar ikke stort mer tid enn å koke en posesuppe. Dette er den oppskriften jeg bruker når jeg har tomater til overs, eller alt for mange tomater i fryseren.

Hvis du heller ønsker å lage tomatsuppe, med hermetiske tomater, TRYKK HER

Tomatsuppe: Ingredienser 8 Tomater (ferske, eller frosne) 8 dl Vann 2 Buljongterninger (grønnsak) ½ - 1ss Sukker 1 ss Persille (hakket)
Porsjoner: Total tid: Vanskelighetsgrad:
4 15-20 min Enkel

Ingredienser:

8 Tomater (ferske, eller frosne)
8 dl Vann
2 Buljongterninger (grønnsak)
½ – 1ss Sukker
1 ss Persille (hakket)

Slik gjør du:

1 Flå tomatene:
-Kok opp vann (8-10 dl)
– Skjær et kryss i toppen av tomatene
– Ha tomatene i det kokende vannet
– La det koke i ½ -1 min.
(Til skinnet begynner å krølle seg ved krysset)
– Ta opp tomaten, og
– Trekk av skallet

1 Skjær et kryss i toppen av tomatene 2 – Ha tomatene i kokende vann, og la dem koke i ½ -1 min. 3 & 4 Ta opp tomaten, og trekk av skallet

– Tilsett buljongterningene
– Tilsett tomatene (slik de er eller grovhakket)
– Tilsett sukker
– La koke i ca. 10-15 min. Eller mens du dekker bordet
– Smak til med sukker, og
– Eventuelt salt, pepper
Dryss over persille, og
– Serveres med brød eller lubne horn

Tips! Server med godt brød eller horn til:

Tomatsuppe: Ingredienser 8 Tomater (ferske, eller frosne) 8 dl Vann 2 Buljongterninger (grønnsak) ½ - 1ss Sukker 1 ss Persille (hakket)

Leave a comment