I helga var vi invitert til Rondane høyfjellshotell for å feiere mine foreldres 80-års dager. De har invitert den nærmeste familien til å bli med dem til Rondane. Det var så koselig at de valgte nettopp dette hotellet å feire dagene sine på. For her finnes det mange, mange gode barndomsminner i fra. Da jeg var lita, brukte ofte hele storfamilien og treffes et par ganger i året, på nettopp dette høyfjellshotellet. Da var det stats med hotellopphold sammen med foreldre, søster, besteforeldre, tante, onkel, søskenbarn og ofte også søskenbarnas besteforeldre. Vi var jo ikke akkurat en kjempestor familie, men vi var mange og det var skikkelig stats med disse turene.
For å hoppe rett til oppskriften på Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner, TRYKK HER
Rondane høyfjellshotell, Fasade og resepsjon
Utvendig har ikke hotellet forandret seg nevneverdig fra da jeg var lita. Rent bortsett fra at det nå var bygget ut med hytter rundt selve hotellet. Jeg kunne ikke huske at det var hytter der sist jeg var der. Men da jeg fortalte det til resten av gjengen vi var sammen med denne helgen, protesterte de vilt. Så antagelig var det hytter der den gangen også. Det var iallefall litt rart, men veldig hyggelig å være tilbake igjen. Hotellet var selvfølgelig pusset opp siden jeg var lita, men jeg kjente meg godt igjen likevel. Det aller rareste var at det var heisen jeg kjente igjen aller mest (med unntak av fasaden).
Det var skikkelig pussig, med den heisen – Både det at jeg kjente den igjen og at det var så mange minner knyttet til den. Likevel, det er jo den samme heisen, – og det er den første heisen som ble montert på et høyfjellshotell (1963).
Vi gikk på nydelige turer, svømte i bassenget, var på spa, spiste mye god mat og hygget og skikkelig.
Jeg tror alle var godt fornøyd med alt – men det aller beste var selvfølgelig selve festmiddagen, hvor vi skikkelig feiret mine foreldre, med taler, sanger og skikkelig god mat. De hadde virkelig slått på stortromma og vi spiste fjellmenyen, og det var nydelig så godt! God mat, godt selskap, flott opphold – bedre kan vel ikke en 80-års dag bli?

Jordskokksuppe 
Reisdyrfilet 
Sjokoladefondant
Søtpotetsuppe med ristede gresskarkjerner
Søtpotetsuppe er skikkelig godt til middag eller som lunsj. Ristede gresskarkjerner og Fetaostkrem er utmerket som tilbehør, sammen med for eksempel små middagsbrød på 1-2-3, som du lager på 30 minutter- Vel bekomme.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser
| 1 ts | Olje (raps) |
| 1 ts | Smør |
| 1 | Løk (Hakket) |
| 1 | Gulrot (i biter) |
| 4 cm | Ingefær (hakket) |
| 1 fedd | Hvitløk (hakket) |
| 1/4 | Chiliflak |
| 500 g | Søtpotet |
| 10 dl | Grønnsakkraft, eller Vann og 2 buljongterninger |
| 1 dl | Fløte (valgfritt) |
| Salt, pepper | |
| Ristede gresskarkjerner |
Tips! Du kan bytte ut fløten med en Fetaostkrem, for oppskrift TRYKK HER

Slik gjør du:
| 1. Rens løk, gulrot, hvitløk og ingefær – Skrell søtpoteten – Skjær søtpotet og gulrot i biter – Hakk løk, ingefær og hvitløk |
| 2. Ha smør og olje i en kasserolle, – Tilsett løken og gulroten, og – La det surre på middels varme til de er myke |
| 3. Tilsett Hvitløk, Ingefær, Chili, og – La det surre videre i 2-3 min. |
| 4. Tilsett søtpoteter, og – Tilsett kraften eller vann og buljong – Skru opp temperaturen, og kok opp – Skru ned temperaturen, og – La det småkoke under lokk til poteten er myk (ca. 15 min.) |
| 5. Rist gresskarkjerner på en tørr panne |
| 6. Ta suppa av varmen, og – Kjør den i en blender eller en stavmikser Til den er glatt og fin – Gi et oppkok, og – Smak til med salt og pepper |
| 7. Server med: – Ristede gresskarkjerner – Litt fløte eller en fetaostkrem – Eventuelt sammen med små middagsbrød på 1-2-3 |
Anbefalt tilbehør:










