Når det er Halloween og Halloweenparty, må man jo lage noe ekstra- Denne kirkegårdskaken er egentlig bare en saftig sjokoladekake med sjokolademoussse, som er pyntet med spøkelser og gravstøtter. Egentlig ganske enkelt, men virkningsfullt og populært.
For flere HALLOWEEN IDEER – trykk HER

Ingredienser – Kakebunnen:
2 dl | Hvetemel |
2¼ dl | Sukker |
¾ dl | Kakao |
1 ts | Natron |
½ ts | Bakepulver |
½ ts | Salt |
½ dl | Olje (vegetabilsk) |
1 | Egg |
1¼ dl | Rømme |
1 ts | Vaniljesukker |
1 ¼ dl | Kaffe (kald) |
Marsipan, konditorfarge | |
Gravstøttekjeks og Marengsspøkelser |
Ingredienser – Sjokolademousse:
3 plater | Gelatin |
150 g | Kokesjokolade |
4 ss | Kaffe (sterk) |
3 ss | Sukker |
2 | Egg (delte) |
3 dl | Kremfløte |

Slik gjør du – kakebunnen:
Sett ovnen på 175°C |
Smør ei rund form kakeform |
Ha alle tørre ingredienser i en bakstebolle |
Visp sammen melk, egg, olje og vanilje |
Vispes den inn i de tørre ingrediensene |
Visp forsiktig inn kaffen |
Stekes midt i ovnen i ca 20 min. |
Avkjøles |
Slik gjør du – Sjokolademousse:
Hakk sjokoladen og smelt den sammen med kaffe |
Ta sjokoladen vekk fra varmen og rør inn gelatinen |
La sjokoladeblandingen avkjøles noe |
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker |
Visp eggehvitene stive |
Visp kremfløten stiv (men myk) |
Bland sjokolade og eggedosis |
Bland forsiktig inn eggehviter |
Bland forsiktig inn kremen |
Montering:
- Skjær kaka i to
- Legg bunnen i kakeforma
- Ha på sjokolademousse
- Legg over den andre halvdelen
- Legg over sjokolademousse
- La kaka stå, noen timer, i kjøleskapet
- Ta kaka forsiktig ut av forma
- Farg marsipanen, kjevle den ut, og legg den i en stripe rundt kaka
- Pynt med noen marengsspøkelser
- Pynt med noen kjeks, formet som gravstøtter og kors
For oppskrift på Gravstøttekjeks og Marengsspøkelser, trykk på linken nedenfor: