Nå begynner hverdagen igjen å nærme seg, og vi begynner å bli ganske så lei av julemat. Heldigvis er vi så heldige at vi fremdeles har juleferie, og nyter tiden på hytta, men ski, bøker, blogg, strikking og mye god mat. Nå har det gått noen dager uten at jeg har bakt noe. – Det siste var napoleonskakene på nyttårsaften. Jeg begynte nesten å få litt abstinens, så i går bakte jeg derfor Yoghurtbrød. Det er ei oppskrift fra 70-tallet. Ja, den kan jo godt være eldre, men da jeg gikk i sjette klasse og hadde skolekjøkken, bakte vi dette brødet. Jeg har bakt det med jevne mellomrom, opp gjennom årene og det er riktig godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | Enkel |

Ingredienser:
1 pk | Gjær |
4 dl | Vann (fingervarmt) |
3½ dl | Yoghurt (naturell) |
2 dl | Sammalt hvete (grov) |
3 dl | Sammalt rug (fin) |
1 l | Hvetemel |
1 dl | Havregryn |
2 ts | Salt |
Slik gjør du:
1 Løs gjæra opp i det lunkne vannet |
2 Tilsett de øvrige ingrediensene, og – Elt sammen ti en smidig deig (ca. 5-7 min.) – Strø hvetemel over – Dekk med bakeklede, og – Hev til dobbel størrelse ca. 60 min. |
3 Ha mel på bakebordet, – Hell ut deigen, – Elt den godt, og – Del den i to, og – Form til brød – Sett brødene på bakepapirkledd stekeplate, og – La dem etterheve til dobbel størrelse |
4 Sett stekeovnen på 225 grader |
5 Pensle brødene med vann, – Dryss over havregryn, og – Stek dem i ca. 30 minutter |
