Utfordringen 2019: Kom jeg i mål?

Godt nytt år! I går hadde jeg en gjennomgang av bloggen for året som gikk, måned for måned inkludert oppturer og nedturer. Men jeg skrev ikke noe om utfordringen for 2019, og om jeg klarte å komme i mål eller ikke. Så I dag er det på tide med oppsummering av utfordringen 2019:

Da jeg startet opp bloggen min, fikk jeg en utfordring om å tilberede alle oppskriftene i en av mine kokebøker i løpet av … ? Strengt tatt var det vel et år som ble sagt, men full av pågangsmot tok jeg utfordringen. Jeg bestemte for meg Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbaks. Det virket som overkommelig, og akkurat passe, for det første året som blogger. Så jeg skrev til Baker Brun, og fikk tillatelse til å publisere oppskrifter etterhvert som jeg bakte meg i gjennom. Etter hvert ble det vel til at utfordringen ble for 2019: Alle oppskriftene i løpet av året!

NB! Bilder med linker til alle oppskriftene fra Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, finner du nederst på dette blogginnlegget

Den aller første oppskriften som jeg bakte var Fastelavnsboller. Blide og oppskrift ble lagt ut på ut på bloggen (og instagram) 10. mars . I tillegg bakte jeg Glasurpletter i mars. Det var et skikkelig hyggelig bakeprosjekt. Da lærte jeg at å dekorere kjeks er veldig gøy, og ikke spesielt vanskelig. Det handler egentlig bare om fantasi og god tid.

I april bakte jeg og la ut frokostrundstykker, påskeharer og sjokoladekake. Da årets første fire måneder var gått og det bare var åtte igjen, hadde jeg bakt fem av oppskriftene i Bakeboka til Baker Brun. Fremdeles var det et hav av tid igjen på utfordringen, og jeg hadde det ikke spesielt travelt for å nå utfordringen.

I mai bakte jeg det aller første brødet, fra Baker Brun – kornbrød og i Juli prøvde jeg meg på å lage surdeigen. Det måtte tre forsøk til, før den i det hele tatt så ut til å virke. Jeg lærte to ting, ved å lage surdeigen og senere det grove surdeigsbrødet: Følg oppskriften slavisk, og surdeig er kanskje ikke noe for meg. – for jeg fikk det ikke til å fungere!

Jeg trodde som sagt at jeg hadde allverdens tid på meg. I midten av november hadde jeg etter nøye opptelling bakt 35 av de 51 oppskriftene i Bakeboka til Baker Brun. Nå begynte det å bli litt knapt med tid. Da . Med bare noen og førti dager igjen av året, og 16 oppskrifter igjen å bake, begynte jeg å bli ganske stressa. Så i november ble det bakt ganske mye fra Bakeboka blant annet: Pizzabunner, Eplemuffins, Bestemors Wienerbrød og Bladkrans.

I tillegg hadde jeg fått tre bakebøker i gave fra Baker Brun for å lodde ut på Instagram, og var jublende glad. Så i desember gikk det to konkurranser av staben på Instagramkontoen min. Det ble en enorm oppslutning, eller i alle fall en oppslutning som langt overgikk min forventning, med omtrent 200 deltakere på hver av av konkurransene. Den siste boka er planlagt å loddes ut i løpet Januar.

Da desember startet var det fremdeles 12 oppskrifter som ikke var bakt i bakeboka. Jeg spekulerte skikkelig på hvordan i alle dager jeg skulle får tid til å bake alt. Løsningen ble å konsentrere seg om juleoppskriftene. Jeg rakk blant annet å bake Berlinerkranser, Tyske skiver, og Kransekakeknekk før julen satte inn.

Nå hadde jeg bakt meg igjennom 46 av de 51 oppskriftene, men fremdeles var det fem oppskrifter som ikke var bakt enda, og nyttår var rett rundt hjørnet. Da trodde jeg ærlig talt at jeg ikke kom til å komme mål. Målet var likevel så nært at jeg kastet meg rundt å bakte de siste fem oppskriftene, som blant annet var: Napoleonskake, Kransekake og Mandelknuter.

Gjett hva? JEG KOM I MÅL, og klarte utfordringen til slutt, og det var jammen helt på tampen. Jeg bakte ferdig Kransekaka på den nest siste dagen i året, og på den aller siste dagen, på selveste nyttårsaften bakte jeg Napoleonskaker. Utfordringen var i boks! Det var skikkelig deilig å klare den!

Det jeg har lært av denne utfordringen er:

  • Å dekorere kjeks er veldig gøy, og ikke spesielt vanskelig
  • Følg oppskriften slavisk,
  • Surdeig er kanskje ikke noe for meg
  • Fersk gjær fungerer mye bedre enn tørrgjær
  • Ting tar mye lengre tid enn hva jeg tror

TUSEN TAKK BAKER BRUN!

Så og si alle oppskriftene har fungert helt utmerket. Det var vært flotte deiger å arbeide med. Og Ikke minst tusen takk for at jeg fikk legge ut oppskriftene, og takk for kokebøkene og takk for samarbeidet!

Dette er alle oppskriftene som jeg har bakt meg igjennom på utfordringen for 2019: bake i gjennom alle oppskriftene i Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (med tillatelse fra Baker Brun)

Da er det et nytt år, med mange deilige ubrukte dager foran oss.

Trykk på lenken ved siden av eller under bildet, for å komme til oppskriften:

x

x

x

x

Frokostrundstykker, side 30-31

Grove scones, side 32-33

Fletteloff, Side 34-35

Brytebrød, side 38-39

Boller, side 40-44

Skoleboller, side 40-44

x

Havreboller, side 40-44

Bladkrans, 40-45

Skillingsboller side 40-45

Mandelknuter, side 48-49

Fastelavnsboller, side 52-53

Mandelstang, side 62-63

Suksessmakroner, side 64-65

Glasurpletter, side 66-67

Mangomoussekake, side 68-69

Ostekake med mandelbunn , side70-71

Brownies, side 72-73

x

Påskeharer, side 78-79

Kransekake, side 80-81

Sjokoladekake, side 82-83

Prinsessekake, side 84-85

Bløtkake, side 86

Mørk sjokoladekake, side 87

Jordbærkake, side 88

Sitronformkake, side 89

Pizzabunn, side 90

Krydderbrød, Side 91

Focaccia, side 92

Loff til reker, side 93

Eplemuffins, side 95

x

x

Ostehorn, side 97

Lussekatter, side 98

x

Oppskriftene er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (med tillatelse fra Baker Brun)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s