I disse Corona- tider har vi vært hjemme i to hele dager, – en mann med feber og vondt i hodet, en datter med feber og vondt i halsen og meg. Men ingen av oss har vært utsatt for noe smitte, så det er nok helt vanlig, kjedelig, normal hodepine og forkjølelse som pågår i dette hjemmet. Det er anbefalinger fra regjeringen og helsenorge samt stengte universiteter og hjemmekontor som er grunnen til at vi nå er hjemme. For å være helt ærlig begynner vi å bli litt rastløse – Eller, kanskje for å være mer ærlig, og i følge de to; jeg begynner å bli rastløs. Så da datteren min spurte om jeg ikke kunne bake havrekjeks med sjokoladebiter var jeg ikke sen om å si ja.

Dette er skikkelig gode kjeks som lages på en-to-tre. Jeg bakte ut halve oppskriften i dag, og tenker at den andre halve kan jeg steke i morgen. Jeg synes de er aller best når de kommer rett fra ovnen, men de er selvfølgelig dagen etter også. Da barna var små var det kjempestats å få nystekte kjeks sammen med et glass melk, som de kunne dyppe dem i.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 – 18 | 40 min. | Lett |

Ingredienser:
100 g | Margarin |
100 g | Sukker (hvitt) |
100 g | Brunsukker |
1 | Egg |
½ ts | Vaniljesukker |
100 g | Havregryn |
125 g | Hvetemel |
½ ts | Natron |
½ ts | Bakepulver |
½ ts | Salt |
1 ss | Kakaopulver |
115 g | Sjokoladebiter |

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 190°C |
2. Kjør havregryn i foodprosessoren til et fint pulver |
3 Rør margarin og sukker lyst og luftig ( både det brune og det hvite) |
4 Tilsett egget, og – Visp til det er godt blandet |
5 Tilsett de tørre ingrediensene, og – Pisk videre |
5 Rør inn sjokoladebitene |
6 Trill kuler (12-18), på størrelse med en pingpongball |
7 Sett dem på en bakepapirkledd plate – Ha ca 5 cm mellom |
8 Stekes i 10 minutter (gylden farge, ser litt uferdige ut) – Ønsker kjeksen litt sprøere, stek litt lengre |
9 La kjeksen stå på plata i 2-3 minutter, før de settes på rist |
