Lørdag, Corona og havrekjeks med sjokoladebiter

I disse Corona- tider har vi vært hjemme i to hele dager, – en mann med feber og vondt i hodet, en datter med feber og vondt i halsen og meg. Men ingen av oss har vært utsatt for noe smitte, så det er nok helt vanlig, kjedelig, normal hodepine og forkjølelse som pågår i dette hjemmet. Det er anbefalinger fra regjeringen og helsenorge samt stengte universiteter og hjemmekontor som er grunnen til at vi nå er hjemme. For å være helt ærlig begynner vi å bli litt rastløse – Eller, kanskje for å være mer ærlig, og i følge de to; jeg begynner å bli rastløs. Så da datteren min spurte om jeg ikke kunne bake havrekjeks med sjokoladebiter var jeg ikke sen om å si ja.

Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin 100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron ½ ts	Bakepulver ½ ts	Salt 50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Havrekjeks med sjokoladebiter

Dette er skikkelig gode kjeks som lages på en-to-tre. Jeg bakte ut halve oppskriften i dag, og tenker at den andre halve kan jeg steke i morgen. Jeg synes de er aller best når de kommer rett fra ovnen, men de er selvfølgelig dagen etter også. Da barna var små var det kjempestats å få nystekte kjeks sammen med et glass melk, som de kunne dyppe dem i.

Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g Margarin 100 g Sukker (hvitt) 100 g Brunsukker 1 Egg ½ ts Vaniljeekstrakt 100 g Havregryn 125 g Hvetemel ½ ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt 50 g Melkesjokolade - revet 115 g Sjokoladebiter

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 – 1840 min.Lett
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin 100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron ½ ts	Bakepulver ½ ts	Salt 50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Ingredienser:

100 g Margarin
100 g Sukker (hvitt)
100 g Brunsukker
1 Egg
½ ts Vaniljesukker
100 g Havregryn
125 g Hvetemel
½ ts Natron
½ ts Bakepulver
½ ts Salt
1 ss Kakaopulver
115 g Sjokoladebiter
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g Margarin 100 g Sukker (hvitt) 100 g Brunsukker 1 Egg ½ ts Vaniljeekstrakt 100 g Havregryn 125 g Hvetemel ½ ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt 50 g Melkesjokolade - revet 115 g Sjokoladebiter

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 190°C
2. Kjør havregryn i foodprosessoren til et fint pulver
3 Rør margarin og sukker lyst og luftig
( både det brune og det hvite)
4 Tilsett egget, og
– Visp til det er godt blandet
5 Tilsett de tørre ingrediensene, og
– Pisk videre
5 Rør inn sjokoladebitene
6 Trill kuler (12-18),
på størrelse med en pingpongball
7 Sett dem på en bakepapirkledd plate
– Ha ca 5 cm mellom
8 Stekes i 10 minutter
(gylden farge, ser litt uferdige ut)
– Ønsker kjeksen litt sprøere, stek litt lengre
9 La kjeksen stå på plata i 2-3 minutter,
før de settes på rist
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin 100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron ½ ts	Bakepulver ½ ts	Salt 50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s