Hamburgerbrød i en fei

Denne oppskriften er så enkel og grei, at du baker Hamburgerbrødene nesten raskere enn du handler dem! – Og så er de bare så mye bedre enn kjøpte! Ingen heving, bare elt dem i kjøkkenmaskinen, trill dem ut og la de hvile i 10 minutter før steking. Enklere kan det knapt bli. Av oppskriften blir det mellom 8 og 12 hamburgerbrød, alt etter hvor store du vil ha dem. Jeg bruker å lage 8 burgerbrød med denne oppskriften.

For å hoppe rett til oppskriften på Hamburgerbrød, TRYKK HER

Slidersbrød a(hamburgerbrød) i en fei Ingredienser: 2 ts Tørrgjær 2 ½ dl Vann (lunkent) ½ dl Olje (raps) 2 ss Sukker 1 Egg 1 ts Salt 7½ - 8 dl Hvetemel 2 ss Sesamfrø

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
16-24   30 min. Enkel

Ingredienser:

2 ts Tørrgjær
2 ½ dl Vann (lunkent)
½ dl Olje (raps)
2 ss Sukker
1 Egg
1 ts Salt
7½ – 8 dl Hvetemel
2 ss Sesamfrø

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 220 grader
2 Rør sammen vann og gjær
– La det stå i 10 min.
3. Tilsett:
– Olje, sukker, egg, mel og sal, og
– Elt deigen godt sammen
Deigen skal slippe bollen)
– Elt til du har en elastisk deig (5-8 min.)
4. Hell deigen ut på et bakstebord
– Del deigen i 16-24 deler,
Alt etter hvor store sliders du lager
– Trill til runde boller, og –
Settes på bakepapirkledd stekeplate
– Trykk bollene litt ned,
– Dekk dem med plast, og
– La dem hvile i 10 min.
5. Pensle slidersbrødene med vann, og
– Dryss over sesamfrø
– Stekes midt i ovnen til de er gyldene
– Avkjøles på rist
Hamburgerbrød i en fei – Slidersbrød Ingredienser 2 ts Tørrgjær 2 ½ dl Vann (lunkent) ½ dl Olje (raps) 2 ss Sukker 1 Egg 1 ts Salt 7 ½ - 8 dl Hvetemel 2 ss Sesamfrø

Tips! Brødene kan selvfølgelig fryses. Varm dem litt i ovnen før du serverer dem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s