Denne oppskriften er så enkel og grei, at du baker Hamburgerbrødene nesten raskere enn du handler dem! – Og så er de bare så mye bedre enn kjøpte! Ingen heving, bare elt dem i kjøkkenmaskinen, trill dem ut og la de hvile i 10 minutter før steking. Enklere kan det knapt bli. Av oppskriften blir det mellom 8 og 12 hamburgerbrød, alt etter hvor store du vil ha dem. Jeg bruker å lage 8 burgerbrød med denne oppskriften.
For å hoppe rett til oppskriften på Hamburgerbrød, TRYKK HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16-24 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ts | Tørrgjær |
2 ½ dl | Vann (lunkent) |
½ dl | Olje (raps) |
2 ss | Sukker |
1 | Egg |
1 ts | Salt |
7½ – 8 dl | Hvetemel |
2 ss | Sesamfrø |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 220 grader |
2 Rør sammen vann og gjær – La det stå i 10 min. |
3. Tilsett: – Olje, sukker, egg, mel og sal, og – Elt deigen godt sammen Deigen skal slippe bollen) – Elt til du har en elastisk deig (5-8 min.) |
4. Hell deigen ut på et bakstebord – Del deigen i 16-24 deler, Alt etter hvor store sliders du lager – Trill til runde boller, og – Settes på bakepapirkledd stekeplate – Trykk bollene litt ned, – Dekk dem med plast, og – La dem hvile i 10 min. |
5. Pensle slidersbrødene med vann, og – Dryss over sesamfrø – Stekes midt i ovnen til de er gyldene – Avkjøles på rist |

Tips! Brødene kan selvfølgelig fryses. Varm dem litt i ovnen før du serverer dem