«Sommerfuglrommet» av Lucinda Riley og Eplemuffins

Jeg elsker Lucinda Riley sine bøker. De, jeg har lest så langt, er godt skrevet, og harmoniske. Det å sette seg ned med en ny Lucinda Riley bok er noe jeg virkelig gleder med til! For jeg vet at dette blir bra og avslappende lesning som ikke krever så veldig mye av meg som leser.  – og det er deilig, i alle fall noen ganger. «Sommerfuglrommet», som jeg har lest denne uka, skuffer absolutt ikke.

For å hppe rett til oppskriften på Eplemuffins med kanel og eplemos – trykk HER

Riley, Lucinda (2019) «Sommerfuglrommet», Cappelen DAMM og Eplemuffins med kanel - med eplemos Ingredienser: 1½ dl Sukker 100 g Smør /margarin (smeltet) 2 Egg 2½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kanel 1 dl Melk 1 dl Eplemos Pynt: 2-3 ss Melis 2-3 ts Vann (sitronsaft)

I boka møter vi 70-år gamle Posy Montague – eller 69 år gammel da, men det klinger ikke like bra, synes jeg. Uansett, så blir hun 70 i løpet av boka, så vi sier 70 år gamle Posy. Hun bor i barndomshjemmet sitt, Admiral House, i Suffolk, er enke med to voksne sønner, en svigerdatter og to barnebarn. Huset er stort og Posy, vet at tiden nå er inne for å selge huset. Hun gir forkjøpsretten til sin eldste sønn, som er «eiendomsutvikler», og hans nyopprettete firma. På samme tid flytter Posys yngste sønn hjem fra Australia. I tillegg møter hun igjen sin store kjærlighet som sviktet henne for omtrent 50 år siden. Så som dere ser legger boka opp til en skikkelig god historie, mange intriger og forviklinger. Vi får Posys historie fortalt bit for bit, samtidig som vi blant annet følger barn og svigerbarn i nåtiden.

Riley, Lucinda (2019) «Sommerfuglrommet», Cappelen DAMM og Eplemuffins med kanel - med eplemos Ingredienser: 1½ dl Sukker 100 g Smør /margarin (smeltet) 2 Egg 2½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kanel 1 dl Melk 1 dl Eplemos Pynt: 2-3 ss Melis 2-3 ts Vann (sitronsaft)

 «Sommerfuglrommet» av Lucinda Riley innfridde så å si alle mine forventninger. Den er godt skrevet (og oversatt). Det er en harmonisk lesning, som ikke innbyr på noe annet enn underholdning og kos. Helt fantastisk. Selve historien/plottet er kanskje ikke så veldig interessant i seg selv, og hemmelighetene som ingen vil snakke om, er egentlig ikke så veldig store. Så jeg som leser ble litt irritert på noen av personene i boka: «Hvorfor i all verden kan dere ikke bare snakke sammen, så blir jo misforståelsene oppklart», tenkte jeg flere ganger. Likevel, jeg forstår jo at da ville jo boka bare ha vært på 50 sider, og det går jo ikke. Boka var jo bra den, og jeg koste meg skikkelig, derfor gir jeg terningkast 5.

Riley, Lucinda (2019) «Sommerfuglrommet», Cappelen DAMM og Eplemuffins med kanel - med eplemos Ingredienser: 1½ dl Sukker 100 g Smør /margarin (smeltet) 2 Egg 2½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kanel 1 dl Melk 1 dl Eplemos Pynt: 2-3 ss Melis 2-3 ts Vann (sitronsaft)

Eplemuffins med kanel og eplemos

Eplemuffins med kanel og eplemos , smaker utrolig godt til kaffe, te eller kakao. De er enkle å lage, og veldig gode på smak. Jeg har brukt hjemmelaget eplemos på epler fra hagen, men det er ingenting i veien for å bruke eplemos fra butikken til disse muffinsene.

Eplemuffins med kanel - med eplemos Ingredienser: 1½ dl Sukker 100 g Smør /margarin (smeltet) 2 Egg 2½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kanel 1 dl Melk 1 dl Eplemos Pynt: 2-3 ss Melis 2-3 ts Vann (sitronsaft)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1225 min.Lett

Ingredienser:

1½ dlSukker 
100 gSmør /margarin (smeltet)
2Egg
2½ dlHvetemel
1 tsBakepulver
1 tsVaniljesukker
1 tsKanel
1 dlMelk
1 dlEplemos (hjemmelaget eller kjøpt)

Pynt:

2-3 ssMelis
2-3 tsVann (sitronsaft)
Eplemuffins med kanel - med eplemos Ingredienser: 1½ dl Sukker 100 g Smør /margarin (smeltet) 2 Egg 2½ dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kanel 1 dl Melk 1 dl Eplemos Pynt: 2-3 ss Melis 2-3 ts Vann (sitronsaft)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200°C
2 Ha sukkeret i en bolle,
– Hell over smeltet smør,
– Pisk noen minutter
3 Tilsett et egg om gangen, og
– Pisk kraftig mellom hvert egg
4 Ha i resten av ingrediensene.
5 Deigen fordeles i muffinsformer som fylles ½ fulle
6 Lag en fordypning og
– Legg i 1 ts eplemos

7 Stekes i ca 15 min.
8 Avkjøles på rist

9 Bland sammen melis og vann (sitronsaft)
10 Sprøyt muffinsene med litt melis

Tilbehør:

Generelle opplysninger om dagens bok:

Flere bøker skrevet av Riley, Lucinda:

Bøker i serien «De syv søstre» :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s