Det har kanskje gått til tregt med lappene til sengeteppet i det siste. Det skyldes nok både at vi har hatt sommerbesøk og ikke minst oversvømmelsen i kjelleren – det er ufattelig mye som må gjøres for å få den brukbar igjen, – og alt tar utrolig lang tid. Men sommerprosjektet vårt går sakte men sikkert fremover og nå er vi endelig ferdig med lapp nummer 5. Denne gangen ble det skråstaver, og jeg synes de ble skikkelig stilige. Det er nesten synd at vi har bestemt oss for å bare hekle en lapp med hver teknikk – for skråstaver kunne jeg virkelig ha tenkt meg å hekle mange flere av!
For å hoppe rett til pølsebrødene – trykk HER
For å hoppe rett til skråstavene – trykk HER

Navn | Skråstav |
Forkortelse | skråst |
Antall luftmasker (lm) til å snu med: | 3 |
Passer til: | Babyteppe, genser og jakke (med mønster over hele plagget) |

Skråstaver – Slik gjør du:
- Legg opp et antall luftmasker (lm) som er delbart med 4 +2, + 1 lm til å snu med
- Hekle en rad med fastmasker (fm) i hver lm + 3 lm til å snu med
Rad 1:
- * Hopp over 1 m, 1 st, i hver av de neste 3 st,
- Et kast, stikk nålen forfra og bakover i m om ble hoppet over
- (Ja, det ser skikkelig rart ut, men bare fortsett)
- Hekle en st
- Gjenta fra * til *
- Slutt med en st
- Snu med 1 lm
Rad 2:
- 1 fm i hver st raden ut
- Snu med 3 lm
GJENTA rad 1 og rad 2

Litt grovere pølsebrød til pølsegrillingen
I dag har jeg bakt litt grovere pølsebrød til pølsegrilingen. Du kan si hva du vil – men pølsebrødene er vel så viktige som selve pølsen. Og disse pølsebrødene er skikkelig gode!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12-18 pølsebrød | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
6 dl | Vann (lunket) |
1 pk | Gjær |
250 g | Rugmel |
Ca. 750 g | Hvetemel |
2-3 ts | Salt |
Slik gjør du:
1 Rør gjæren ut i vannet (lunket) |
2 Tilsett mel og salt |
3 Elt deigen i 5-7 min. |
4 Dekk deigen med et bakehåndkle, og – Sett den til heving i 45 – 60 min. |
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Sett ovnen på 200 grader |
6 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i passe store emner (de avbildet pølsebrødene er ca. 70 g) – Form hvert emne til et pølsebrød – Settes på stekeplatene |
8 Dekk pølsebrødene med et bakehåndkle, og – La dem etterheve i 15-20 min. |
7 Stekes i 10 – 12 min. (200-220 grader) |
9 Avkjøles på rist |

Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):
