Søtpotetsuppe er skikkelig godt til middag eller som lunsj. Ristede gresskarkjerner og Fetaostkrem er utmerket som tilbehør, sammen med for eksempel små middagsbrød på 1-2-3, som du lager på 30 minutter- Vel bekomme.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser
| 1 ts | Olje (raps) |
| 1 ts | Smør |
| 1 | Løk (Hakket) |
| 1 | Gulrot (i biter) |
| 4 cm | Ingefær (hakket) |
| 1 fedd | Hvitløk (hakket) |
| 1/4 | Chiliflak |
| 500 g | Søtpotet |
| 10 dl | Grønnsakkraft, eller Vann og 2 buljongterninger |
| 1 dl | Fløte (valgfritt) |
| Salt, pepper | |
| Ristede gresskarkjerner |
Tips! Du kan bytte ut fløten med en Fetaostkrem, for oppskrift TRYKK HER

Slik gjør du:
| 1. Rens løk, gulrot, hvitløk og ingefær – Skrell søtpoteten – Skjær søtpotet og gulrot i biter – Hakk løk, ingefær og hvitløk |
| 2. Ha smør og olje i en kasserolle, – Tilsett løken og gulroten, og – La det surre på middels varme til de er myke |
| 3. Tilsett Hvitløk, Ingefær, Chili, og – La det surre videre i 2-3 min. |
| 4. Tilsett søtpoteter, og – Tilsett kraften eller vann og buljong – Skru opp temperaturen, og kok opp – Skru ned temperaturen, og – La det småkoke under lokk til poteten er myk (ca. 15 min.) |
| 5. Rist gresskarkjerner på en tørr panne |
| 6. Ta suppa av varmen, og – Kjør den i en blender eller en stavmikser Til den er glatt og fin – Gi et oppkok, og – Smak til med salt og pepper |
| 7. Server med: – Ristede gresskarkjerner – Litt fløte eller en fetaostkrem – Eventuelt sammen med små middagsbrød på 1-2-3 |
Anbefalt tilbehør:

