Det regner og er så mørkt, surt og kaldt at i går fikk jeg lyst på snøballkjekser. Det er skikkelig gode kjeks med ristende, hakkede mandler formet som små snøballer. Aller helst baker jeg dem til jul – men de smaker godt hele året rundt. Siden det virker som om høstens første snøfall er rett rundt hjørnet, passer det vel godt å hilse høsten velkommen med skikkelig gode snøballkjekser til ettermiddagskaffen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
24 | 90 min. | Enkel |
Ingredienser:
225 g | Smør |
1 ¼ dl | Sukker |
2 ts | Vaniljesukker |
5 dl | Hvetemel |
2 ½ dl | Mandler (hakkete og ristede) |
Slik gjør du:
1 Visp smør sukker, og vaniljesukker til det er lyst og luftig – Tilsett hvetemelet og – Tilsett mandlene (hakket) til slutt – Visp til alt er godt blandet |
2 Pakk deigen inn i plast, og – La den hvile i kjøleskapet i minst 30 min. |
3 Sett ovnen på 160 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
4 Rull deigen til baller på ca 3 (2 ½ – 3 ½) cm i diameter – Sett ballene på stekebrettene |
5 La dem steke i ca. 15- 20 min Til kjeksene er faste men fremdeles hvite |
6 La dem avkjøle på rist |
