Snøballkjeks til ettermiddagskaffen på en helt vanlig onsdag

Det regner og er så mørkt, surt og kaldt at i går fikk jeg lyst på snøballkjekser. Det er skikkelig gode kjeks med ristende, hakkede mandler formet som små snøballer. Aller helst baker jeg dem til jul – men de smaker godt hele året rundt. Siden det virker som om høstens første snøfall er rett rundt hjørnet, passer det vel godt å hilse høsten velkommen med skikkelig gode snøballkjekser til ettermiddagskaffen.

Snøballkjeks Ingredienser: 225 g Smør 1 ¼ dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 5 dl Hvetemel 2 ½ dl Mandler (hakkete og ristede)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2490 min.Enkel

Ingredienser:

225 gSmør
1 ¼ dlSukker
2 tsVaniljesukker
5 dlHvetemel
2 ½ dlMandler (hakkete og ristede)

Slik gjør du:

1 Visp smør sukker, og vaniljesukker til det er lyst og luftig
– Tilsett hvetemelet og
– Tilsett mandlene (hakket) til slutt
– Visp til alt er godt blandet
2 Pakk deigen inn i plast, og
– La den hvile i kjøleskapet i minst 30 min.
3 Sett ovnen på 160 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
4 Rull deigen til baller på ca 3 (2 ½ – 3 ½) cm i diameter
– Sett ballene på stekebrettene
5 La dem steke i ca. 15- 20 min
Til kjeksene er faste men fremdeles hvite
6 La dem avkjøle på rist

Snøballkjeks Ingredienser: 225 g Smør 1 ¼ dl Sukker 2 ts Vaniljesukker 5 dl Hvetemel 2 ½ dl Mandler (hakkete og ristede)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s