Snøballkjeks med ristende mandler, toppet med hvit sjokolade og candy cane strø. Det må vel være en flott start på desember.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 24 | 90 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 225 g | Smør |
| 1 ¼ dl | Sukker |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 ts | Pepperminteekstrakt eller -aroma |
| 5 dl | Hvetemel |
| 2 ½ dl | Mandler (hakkete og ristede) |
Pynt:
| 150 g | Hvit sjokolade |
| 2 dl | Candy cane – knust (til strø) |

Slik gjør du:
| 1 Visp smør sukker, og vaniljesukker til det er lyst og luftig – Tilsett hvetemelet og – Tilsett mandlene til slutt – Visp til alt er godt blandet |
| 2 Pakk deigen inn i plast, og – La den hvile i kjøleskapet i minst 30 min. |
| 3 Sett ovnen på 160 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
| 4 Rull deigen til baller på ca 3 (2 ½ – 3 ½) cm i diameter – Sett ballene på stekebrettene |
| 5 La dem steke i ca. 15- 20 min Til kjeksene er faste men fremdeles hvite |
| 6 La dem avkjøle på rist |
| 7 Smelt sjokoladen, og – Knus candy canen |
| 8 Dypp kjeksen i sjokoladen, og – Dryss candy cane over |
Oppbevares i en lufttett boks i inntil 14 dager – hvis du klarer å ikke spise dem før den tid!

