I morgen er det fetetirsdag i Norge, men i Engeland er det Pancake Day. Siden vi går for tradisjonell fetetirsdag her i huset. Tar vi heller pannekakedagen i dag og slår den like godt sammen med en kjøttfri mandag. Derfor fyller jeg pannekaken med varm kikert- og sjampinjongsalat som toppes med en frisk yoghurt dressing. Skikkelig god og mettende vegetarrett som man like gjerne kan spise til middag, som til lunsj og/eller kvelds.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Kikerter |
3 ss | Olje (oliven) |
300 g | Sjampinjonger (hakkete) |
1 | Chili (rød, uten frø) |
2 fedd | Hvitløk |
2 ts | Spisskummen |
½ | Lime (saft) |
250 g | Spinat (baby) |
Salt, pepper |
Yoghurtdressing med mynteblader:
2 dl | Yoghurt (naturell) |
1 neve | Mynteblader (hakket) |
½ | Lime (saft) |
1 ss | Olivenolje |
Salt, pepper |
Pannekaker:
2 | Egg |
6 dl | Melk |
3 dl | Hvetemel |
Smør |
Tips! Du kan bruke tørre kikerter i denne retten. Legg da 150 g tørre kikerter i vann natten over. Skyll dem, og ha dem i en kasserolle. Hell vann over og la de, småkoke til de er blitt møre, ca. 1 – 1½ time.
NB! Du kan godt koke hele pakken, og legge de du ikke bruker i fryseren til en annen dag.

Slik gjør du:
1 Lag pannekakerøra: – Visp sammen egg, melk og mel |
2 Renn av ertene, og skyll dem godt – Fjern frøene fra chilien – Hakk den – Skrell Hvitløkene – Hakk dem – Rens sjampinjongene, og – Skjær dem i mindre biter |
3 Lag Yoghurtdressingen: – Hakk en stor neve med mynte, og – Ha den i en bolle – Tilsett yoghurt, saft fra en ½ lime og 1 ss olivenolje – Smak til med salt og pepper – Bland godt |
4 Stek Pannekakene: – Sett stekepanna på middels varme . Ha litt i smør, og la det smelte – Hell over pannekakerøre Vend litt på panna så røra flytere utover – Stek til røra har stivnet på oversiden (ca 2 min.) – Snu pannekaken og, stek omtrent like lenge på den andre siden – Legg dem på et fat dekket med aluminiumfolie |
5 Varm 2 ss olje i en panne, – Tilsett soppen, og – La den surre til de blir myke – Skru ned varmen, – Tilsett hvitløk, chili og kikerter, og – La det steke i ca 2 min. – Tilsett spisskummen, spinat og limesaft – La det småkoke til all væsken er borte, og – Spinaten er blitt myk |
6 – Legg pannekaker på middagsfat – Fordel sopp- og kikerterblandingen over, – Topp med Yoghurtdressing over |
7 Serveres |
