Pannekake fylt med varm kikert- og sjampinjongsalat

I morgen er det fetetirsdag i Norge, men i Engeland er det Pancake Day. Siden vi går for tradisjonell fetetirsdag her i huset. Tar vi heller pannekakedagen i dag og slår den like godt sammen med en kjøttfri mandag. Derfor fyller jeg pannekaken med varm kikert- og sjampinjongsalat som toppes med en frisk yoghurt dressing. Skikkelig god og mettende vegetarrett som man like gjerne kan spise til middag, som til lunsj og/eller kvelds.

Varm kikerter- og sjampinjongsalat Ingredienser: 400 g Kikerter 3 ss Olje (oliven) 300 g Sjampinjonger (hakkete) 1 Chili (rød, uten frø) 2 fedd Hvitløk 2 ts Spisskummen ½ Lime (saft) 250 g Spinat (baby) Salt, pepper Yoghurtdressing med mynteblader 2 dl Yoghurt (naturell) 1 neve Mynteblader (hakket) ½ Lime (saft) 1 ss Olivenolje Salt, pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Enkel

Ingredienser:

400 gKikerter
3 ssOlje (oliven)
300 gSjampinjonger (hakkete)
1Chili (rød, uten frø)
2 feddHvitløk
2 tsSpisskummen
½Lime (saft)
250 gSpinat (baby)
 Salt, pepper

Yoghurtdressing med mynteblader:

2 dlYoghurt (naturell)
1 neveMynteblader (hakket)
½Lime (saft)
1 ssOlivenolje
 Salt, pepper

Pannekaker:

2Egg
6 dlMelk
3 dlHvetemel
 Smør

Tips! Du kan bruke tørre kikerter i denne retten. Legg da 150 g tørre kikerter i vann natten over. Skyll dem, og ha dem i en kasserolle. Hell vann over og la de, småkoke til de er blitt møre, ca. 1 – 1½ time.

NB! Du kan godt koke hele pakken, og legge de du ikke bruker i fryseren til en annen dag.

Varm kikerter- og sjampinjongsalat Ingredienser: 400 g Kikerter 3 ss Olje (oliven) 300 g Sjampinjonger (hakkete) 1 Chili (rød, uten frø) 2 fedd Hvitløk 2 ts Spisskummen ½ Lime (saft) 250 g Spinat (baby) Salt, pepper Yoghurtdressing med mynteblader 2 dl Yoghurt (naturell) 1 neve Mynteblader (hakket) ½ Lime (saft) 1 ss Olivenolje Salt, pepper
Salaten kan også spises som den er, uten pannekake hvis du foretrekker det

Slik gjør du:

1 Lag pannekakerøra:
– Visp sammen egg, melk og mel
2 Renn av ertene, og skyll dem godt
– Fjern frøene fra chilien
– Hakk den – Skrell Hvitløkene
– Hakk dem – Rens sjampinjongene, og
– Skjær dem i mindre biter
3 Lag Yoghurtdressingen:
– Hakk en stor neve med mynte, og
– Ha den i en bolle
– Tilsett yoghurt, saft fra en ½ lime og 1 ss olivenolje
– Smak til med salt og pepper
– Bland godt
4 Stek Pannekakene:
– Sett stekepanna på middels varme
. Ha litt i smør, og la det smelte
– Hell over pannekakerøre
Vend litt på panna så røra flytere utover
– Stek til røra har stivnet på oversiden (ca 2 min.)
– Snu pannekaken og,
stek omtrent like lenge på den andre siden
– Legg dem på et fat dekket med aluminiumfolie
5 Varm 2 ss olje i en panne,
– Tilsett soppen, og
– La den surre til de blir myke
– Skru ned varmen, – Tilsett hvitløk, chili og kikerter, og
– La det steke i ca 2 min.
– Tilsett spisskummen, spinat og limesaft
– La det småkoke til all væsken er borte, og
– Spinaten er blitt myk
6 – Legg pannekaker på middagsfat
– Fordel sopp- og kikerterblandingen over,
– Topp med Yoghurtdressing over
 7 Serveres

Varm kikerter- og sjampinjongsalat Ingredienser: 400 g Kikerter 3 ss Olje (oliven) 300 g Sjampinjonger (hakkete) 1 Chili (rød, uten frø) 2 fedd Hvitløk 2 ts Spisskummen ½ Lime (saft) 250 g Spinat (baby) Salt, pepper Yoghurtdressing med mynteblader 2 dl Yoghurt (naturell) 1 neve Mynteblader (hakket) ½ Lime (saft) 1 ss Olivenolje Salt, pepper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s