Sommerhuset vårt- status på kjelleren og Sommerlunsj med spinatpai

I forrige uke hadde vi (les; mann og barn) et svære strev med å rydde i kjelleren etter oversvømmelsen. Men nå er i alle fall det meste kjørt på Kråka. Egentlig hadde jeg gledd meg skikkelig til å dra på Kråka – for der har de brukt å ha en gjennbruksbutikk. Men i disse koronatider var den selvfølgelig stengt! Jeg håper likevel at den vil starte opp igjen når hele samfunnet går som normalt igjen. Men dette var en digresjon- Tilbake til kjelleren: Min bedre halvdel og datter hat gjort et formidabelt oppryddingsarbeid, så nå er den ren igjen – I alle fall så ren som vi kan få den.

For å hoppe rett til oppskriften på Spinatpai – Trykk HER

Nå gjenstår det «bare» å få bygget kjelleren opp igjen med gulv, dører, vegger, innredning mm ! Men vi har allerede begynt med det for datteren har begynt med taket. Selv om det ikke (direkte ) var skadet av vannet, fant vi ut at vi like godt kunne male det hvitt. Så datteren har stått og malt tak de siste dagene – så skuldrene verker, og nakken bikker bakover helt av seg selv – men fint, det ble det og mye, mye lysere:

Opprydning i kjelleren etter oversvømmelse på sommerhuset vårt - Garten, Trøndelag -- Nå er taket malt og det er klart for nytt gulv, nye vegger mm
– Det er allerede blitt mye bedre synes jeg 🙂

Jeg synes det allerede er blitt mye bedre. Min kjære husbond har begynt å prime gulvet i snekkerrommet, så i morgen blir det flislegging! Så nå går det vireklig fremover her.

Spinatpai

Pai er skikkelig god sommermat. Finnes det egentlig noe bedre enn sommer, gode venner og en flott pai eller to, sammen med sammen med Aioli, Italiensk landbrød  eller en Focaccia og en grønnsalat?

Spinatpai  Ingredienser:  Bunn:  3 dl	Hvetemel 100 g	Smør 2-4 ss	Kaldt vann  Fyll: 4	Egg 3 dl	Melk 1 ts	Salt 1 krm		Pepper 1 klype		Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk	Spinat (frossen) 1 	Løk (liten) 1 pk	Mozzarella 75 g		Ost (revet)
En spinatpai og en pai med ost og skinke

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-460-75 minEnkel/middels
Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet)

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
1 klypeMuskatnøtt (revet) – valgfritt
1 pkSpinat (frossen)
1Løk (liten)
1 pkMozzarella
75 g      Ost (revet)

Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet)

Tips! Du kan tine spinaten, lage paibunnen og forsteke den allerede dagen før

Slik gjør du:

1 Ha spinaten i et dørslag, og
– La den tine
(La det gjerne stå å tine natten over)
(Du kan eventuelt tine den i mikron)
2 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter
(gjerne lengre)
2 Sett ovnen på 200 grader
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel, og –
Steikes i ca. 10-15 minutter (200 grader)
4 Lag fyllet imens:
– Rasp osten
– Hell vannet av mozzarellaen
– Rensk og finhakk løken
– La den surre noen minutter på stekepanna,
Til den blir myk
– Tilsett den avrente spinaten, og
– Dryss eventuelt over muskaten
– Rør det raskt sammen
5 Hell spinaten i den forstekte paibunnen
– Strø over den revne osten
– Bryt mozzarellaen i små biter og fordel utover
– Hell over egg- og melkeblandingen
– Settes umiddelbart i ovnen
– Stek paien videre i 30-35 minutter
(200 grader; midt i ovnen),
eller til paien er gylden og brun.
6 Serveres alene eller med en grønnsalat, brød og aioli

Anbefalt tilbehør:

Eller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s