Er en skikkelig frokostfavoritt. Men de passer også godt til ettermiddagskaffen som et alternativ til vafler.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 200 g | Havregryn (eller havremel) |
| 1 ts | Bakepulver |
| 2 | Egg |
| 3 dl | Melk |
| Smør (til steking) |
Slik gjør du:
| 1 Kjør havregrynene i foodprosessor til det blir litt grovt «mel» |
| 2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Bland godt til jevn røre |
| 3 Ha litt smør i en stekepanne – Legg i ca. 1 ss røre per havrelapp – Når røren har svellet opp og blitt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade |
| 4. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken – Serves nystekte, – Gjerne sammen med syltetøy eller ost |

