I dag blir det bursdagskake til min kjære mann – Kirsebærsjokoladekake

I dag har min kjære mann bursdag – hvor gammel han blir skal vi holde som en hemmelighet. Han er skikkelig glad i sjokoladekaker. Derfor komponerte jeg en kirsebærsjokoladekake til han i anledning dagen. Kaka består av blant annet en saftig sjokoladekake-brownie bunn, kirsebær- og sjokoladekrem, og jeg toppet det hele med sjokoladeovertrukne kirsebær, sjokoladerundinger og gelehjerter. Den ble både fin å se på og god i smak.

Kirsebærsjokoladekake - heidisboble original Ingredienser Kakebunn: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) 250 g Kirsebær (uten stein) Sjokolademarengs: 3 Eggehviter (romtempererte) 2 dl Sukker 1 ts Maisenna 1 ts Sitronsaft 2 ss Kakao Kirsebærgele: Ca 300 g Kirsebær - sure (5 dl) 3 ½ dl Vann 1 dl Sukker 5 pl Gelatin Sjokoladekrem: 1 dl Melk 1pl Sjokolade (mørk/lys/hvit) 3 dl Kremfløte Kirsebærkrem: 425 g Kirsebær (uten steiner) 1 dl Sukker 3 dl Vann 2 ss Maisenna 3 dl Kremfløte Tips! Du kan godt bruke kirsebærsyltetøy (oppskrift, her) i kremen istedenfor å koke nytt. Hvis syltetøyet er bløtt bruk ½ - plater gelatin i tillegg Kakaokrem: 3 dl Melk 1 Egg 25 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 2 ss Kakaopulver Topping og pynt: 100 g Kokesjokolade 1 ½ ss Smør Kirsebær Kokesjokolade https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 12 Ja – over to dager Middels

Kirsebærsjokoladekake - heidisboble original Ingredienser Kakebunn: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) 250 g Kirsebær (uten stein) Sjokolademarengs: 3 Eggehviter (romtempererte) 2 dl Sukker 1 ts Maisenna 1 ts Sitronsaft 2 ss Kakao Kirsebærgele: Ca 300 g Kirsebær - sure (5 dl) 3 ½ dl Vann 1 dl Sukker 5 pl Gelatin Sjokoladekrem: 1 dl Melk 1pl Sjokolade (mørk/lys/hvit) 3 dl Kremfløte Kirsebærkrem: 425 g Kirsebær (uten steiner) 1 dl Sukker 3 dl Vann 2 ss Maisenna 3 dl Kremfløte Tips! Du kan godt bruke kirsebærsyltetøy (oppskrift, her) i kremen istedenfor å koke nytt. Hvis syltetøyet er bløtt bruk ½ - plater gelatin i tillegg Kakaokrem: 3 dl Melk 1 Egg 25 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 2 ss Kakaopulver Topping og pynt: 100 g Kokesjokolade 1 ½ ss Smør Kirsebær Kokesjokolade https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Kakebunn:

400 gSukker (ca. 5 dl)
325 gHvetemel (ca. 2 dl)
80 gKakaopulver (ca. 2 ½ dl)
2 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
225 gSmør
½ dlOlje (nøytral)
4Egg (romtempererte)
2 ¼ dlMelk
2 ¼ dlKaffe (varm)
250 gKirsebær (uten stein)

Sjokolademarengs:

3Eggehviter (romtempererte)
2 dlSukker
1 tsMaisenna
1 tsSitronsaft
2 ssKakao

Kirsebærgele:

Ca 300 gKirsebær – sure (5 dl)
3 ½ dlVann
1 dlSukker
5 plGelatin

Sjokoladekrem:

1 dlMelk
1plSjokolade (mørk/lys/hvit)
3 dlKremfløte

Kirsebærkrem:

425 gKirsebær (uten steiner)
1 dlSukker
3 dlVann
2 ssMaisenna
3 dlKremfløte

Tips! Du kan godt bruke kirsebærsyltetøy (oppskrift,HER) i kremen istedenfor å koke nytt. Hvis syltetøyet er bløtt bruk ½ – plater gelatin i tillegg

Kakaokrem:

3 dlMelk
1Egg
25 gMaizenna
1 ssVaniljesukker
2 ssSukker
2 ssKakaopulver

Topping og pynt:

100 gKokesjokolade
1 ½ ssSmør
 Kirsebær
 Kokesjokolade (og litt smør)

Kirsebærsjokoladekake - heidisboble original Ingredienser Kakebunn: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) 250 g Kirsebær (uten stein) Sjokolademarengs: 3 Eggehviter (romtempererte) 2 dl Sukker 1 ts Maisenna 1 ts Sitronsaft 2 ss Kakao Kirsebærgele: Ca 300 g Kirsebær - sure (5 dl) 3 ½ dl Vann 1 dl Sukker 5 pl Gelatin Sjokoladekrem: 1 dl Melk 1pl Sjokolade (mørk/lys/hvit) 3 dl Kremfløte Kirsebærkrem: 425 g Kirsebær (uten steiner) 1 dl Sukker 3 dl Vann 2 ss Maisenna 3 dl Kremfløte Tips! Du kan godt bruke kirsebærsyltetøy (oppskrift, her) i kremen istedenfor å koke nytt. Hvis syltetøyet er bløtt bruk ½ - plater gelatin i tillegg Kakaokrem: 3 dl Melk 1 Egg 25 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 2 ss Kakaopulver Topping og pynt: 100 g Kokesjokolade 1 ½ ss Smør Kirsebær Kokesjokolade https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag kakebunnen:
– Sett stekeovnen på 180 grader,
– Legg bakepapir i bunnen av en rund form
ca 28 cm
– Skjær smøret i små biter
– Visp sammen egg, melk og olje i en bolle
-Ha de tørre ingrediensene i en annen bolle, og
– Bland dem godt
– Sett mikseren på lav hastighet, og
– Tilsett det romtempererte smøret Litt om gangen
– Forsett til rør ser fuktig ut
– Tilsett halvparten av melkeblandingen i en tynn stråle
– Øk hastigheten til middels, og
– La den gå i 1 ½ min.
– Tilsett ½-parten av resten av melkeblandingen
– Rør i 30 sek.
– Tilsett siste rest av melkeblandingen, og
– Rør i ytterligere 30 sek.
– Tilsett den varme kaffen i en tynn stråle og
– Rør til alt er godt blandet (ca. 30 sek)
– Tilsett kirsebærene
Røra er tynn, men den skal være det
– Hell røra i langpannen, og
– La den steke i ca 20 min.
– Avkjøles i forma
2 Lag marengsen:
–  Sett ovnen på 125 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
– Tegn opp en sirkel på samme størrelse som kakeformen du bruker – Ha eggehviter i en bolle, og
– Pisk dem til skum
– Tilsett halvparten av sukkeret og
– Pisk til hardt skum
Ca. 1 min
– Visp inn resten av sukkeret 1 ss ad gangen
Ca. 1 min hver gang – Vend inn maisenna og kakaopulver – Legg marengsen på stekbrettet og
– Fordel den utover sirkelen – Sett marengsen i nedre del av ovnen,
Sett gjerne en stekeplate noen riller over
For å beskytte marengsen mot varmen, og
– Senk temperaturen til 100 grader
– Stek i 60 min.
– Slå av varmen og
– La gjerne marengsen avkjøles i ovnen
3 Lag Kirsebærgeleen:
– Legg gelatinen i kaldt vann
– Ha bærene i en kasserolle og
– Hell på vannet, og
– Kok bærene myke
ca. 10 min.
– Ta Kasserollen av varmen
– Klem gjerne i stykker bærene mot kanten av kasserollen
– Sil safta gjennom en sileduk eller melsikten,
– Vask kasserollen, og
– Hell saften tilbake i kasserollen
– Tilsett sukkeret,
– Sett kasserollen tilbake på plata (middels varme)
– Rør til alt sukker er oppløst
– Ta Kasserollen av varmen
– Klem ut vannet på gelatinplatene og
– Ha dem i saften
5 plater til 4 dl saft
– Rør til de er oppløst
– La geleblandingen stå til den er kald og begynner å tjukne
4 Lag kirsebærfyllet:
– Ha kirsebærene i en kasserolle
– Tilsett 2 dl vann og 1 dl sukker
– Kok opp
NB! Smak på fyllet og tilsett mer sukker his du synes det er for surt
– Rør ut 2 ss maisenna i 1 dl vann, og
– Tilsett det i en tynn stråle til kirsebærene
– Rør godt, og
– La det koke litt mens du rører
– Ta det fyllet vekk fra plata og
– La det avkjøles
5 Forbered sjokoladekremen:
– Varm opp melken og hell den over den hakkete sjokoladen
– La stå i noen minutter og rør rundt med en slikkepott
– Settes kaldt over natta
6 Lag kakaokremen
– Ha alle ingredienene i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
– Slå ned varmen, og
– Kok i 2-3 minutter
– Avkjøl i romtemperatur mens du rører av og til
7 Montering:
– Legg plastfolie i kakeformen (valgfritt) I bunnnen og langssidene
– Legg marengsen i bunnen av forma
– Smelt 100 g kokesjokolade, og
– Smør den over marengsbunnen
– Settes i kjøleskap til sjokoladen har stivnet
– Hell over den tyknete geleen og
– Sett kaken i kjølekapet til geleen stivner
– Hell over kakaokremen, og
– Sett kaken i kjøleskapet,
– Del kakebunnen i 2, og
– Legg en av bunnene på toppen av kakaokremen
– Pisk krem av 3 dl fløte,
– Bland i kirsebærfyllet til kirsebærkremen
Eller syltetøy og oppløst gelatin i kremen
– Ta kaken ut av kjøleskapet og
– Hell kirsebærkremen over den første kakebunnen
– Sett kaken tilbake til i kjøleskapet til fyllet har stivnet
– Legg den andre kakebunnen på toppen
La gjerne kaken stå i kjøleskapet natta over
-Bland 3 dl kremfløte i melke- og sjokoladebladningen
som har stått i kjøleskapet over natta
– Pisk sjokoladekremen stiv, og
– Fordel den på toppen av kaken og rundt på sidene
– Sett kaken tilbake i kjøleskapet til den skal pyntes
8 Pynt kaken
– Smelt sjokolade og tilsett gjerne litt smør
– Dypp i kirsebær og
– Lag sjokolade sirkler
9 Sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s