I dag er det Askeonsdag og starten på fasten, som begynner 40 dager før påskeaften (hvor søndager ikke er regnet med for da er det ikke faste). I fasten skal man egentlig ikke spise kjøtt og være så stille som mulig. Nå er heldigvis Norge unntatt fra fasten! Likevel på Askeonsdag er det tradisjon å spise fisk. I år blir det kokt kveite med agurksalat og rømme. – Skikkelig god
For å hoppe rett til oppskriften på kokt kveite, trykk HER

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | Enkel |
Ingredienser:
| 800 g | Kveite i skiver |
| 2 liter | Vann |
| 2 dl | Salt |
Agurksalat:
| 2 dl | Vann |
| 1 dl | Eddik |
| 1-2 ss | Sukker |
| ¼ – ½ ss | Salt |
| 1 | Agurk |
Tilbehør:
| 8 – 12 | Poteter |
| 4 | Gulerøtter |
| Agurksalat | |
| Smør (smeltet) | |
| Rømme |
Beregn ca. 200-250 g kveite pr person.


Slik gjør du:
| 1 Lag Agurksalaten: – Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper – Skjær agurk med ostehøvel – Legg skivene i laken – La den gjerne stå og trekke noen timer |
| 2 Skrell poteter og gulerøtter – Kok dem møre |
| 3 Trekk fisken: – Kok opp vann og salt i en kasserolle – Legg i kveitekivene, og – Ta kasserollen vekk fra varmen, og – La kveita trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. – Den er ferdig når beinet lett slipper fisken |
| 4 Smelt smør |
| 5 Server kveita sammen med kokte poteter, gulerøtter, agurksalat, smeltet smør og rømme |
Tips! Agurksalaten kan lages på morgenen eller kvelden før

