Barnehagekrim og Påskeharer til påske

Jeg har vært så heldig å få et leseeksemplar av «Hvor er nesa til påskeharen?», av forlaget den er utgitt på – Vigmostad og Bjørke. Boka er en ellevill påskekrim skrevet og tegnet for barnehagebarn. Den er skrevet av Lars Mæhle og er illustrert av Odd Henning Skyllingstad.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på påskeharer, TRYKK HER!

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2022) «Hvor er nesa til påskeharen», ENA Vigmostad og Bjørke OG Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi barnehagebarna Leon, Live, Mario, Aksel og Latifa. De er på påsketur sammen med foreldrene sine. Nå har de gått langt på ski, kommet frem til hytta, og endelig er det tid for lekestund i peisestua. Pappaen til Leon og Live har tatt med et puslespill med 100 biter – og det er mange det! Men hvor er den siste brikken?

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2022) «Hvor er nesa til påskeharen», ENA Vigmostad og Bjørke OG Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er ei hyggelig, og spennende bildebok for de minste, i form av en mini påskekrim. Ja, det er ikke en skummel krim, bare en gåte som skal løses eller rettere sagt en puslespillbrikke som skal finnes. Det er spennende å følge barna i deres jakt på puslespillbiten. Tegningene er fulle av liv og handling. Det er mye en kan peke på, lete etter og le av når en leser denne boka sammen med barna. «Hvor er nesa til påskeharen?» er ei bok som engasjerer barn, får dem til å peke og bli med i jakten. I tillegg skaper den både latter og god påskestemning. Jeg kan derfor ikke trille noe annet enn et godt Terningkast: 5

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2022) «Hvor er nesa til påskeharen», ENA Vigmostad og Bjørke OG Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Påskeharer (med neser eller uten)

Disse påskeharene er bare sååå søte. Du velger selv om du baker dem med eller uten neser ….

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
ca 123 ½ timerEnkel

Ingredienser:

20 gHavregryn
5 ½ dlVann
1 pakkeGjær
1 dlOlje (raps)
200 gSukker
5 gSalt
20 gKardemomme
1 kgHvetemel

Topping/pynt:

24-36Rosiner
1Egg (sammenvispet)

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp 1 dl vann, og  
– Hell det over havregrynene
– La det stå til ca romtemeratur
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl)  
– Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene
– Elt godt 10-15 min.
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
4 Legg bakepapir på stekeplater
5 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i ca 24 like store emner
– Trill runde litt avlange boller
6 Form påskeharene:
– Ta frem to boller
Hver påskehare består av to boller
en til ører og en til ansikt
– Den ene bollen deles på langs med en skarp kniv
Det blir ørene
– Trekk litt i ørene og legg dem på bakepapir/stekelate
med snitt flaten opp
– Den andre bollen får rosiner til nese og øyne
– Skjær noen snitt som værhår
– Legg ansiktet helt inntil ørene
– Fortsett til du har brukt opp all deig
7 Dekk påskeharene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La dem heve i ca 60 – 120 min.

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

7 Sett ovnen på 230  grader
8 Pensle harene med sammenvispet egg
9 Stekes i ca 8 – 10 min
midt i ovnen
230 grader
10 avkjøles på rist

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Mæhle, Lars og Skyllingstad Odd Henning (2022) «Hvor er nesa til påskeharen», ENA Vigmostad og Bjørke OG Påskeharer Ingredienser_ 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Pynt mm: 1 Egg (sammenvispet) Rosiner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s