Spagetti Aglio e Olio, er en klassisk italiensk pastarett. Enkel å lage og har bare 6 ingredienser; hvitløk, chili, olje, spagetti, parmesan og persille. Du bestemmer selv hvor sterk du vil lage den, ut i fra hvilke og hvor mye chili du tlsetter oljen.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 10 min. | Enkel |

Ingredienser:
500 g | Spagetti |
1 dl | Olje (oliven) |
Hvitløk | |
Chili (tørket og/eller fersk) | |
Persille (valgfritt) | |
Ca 1 dl | Parmesan (revet) |
Tips! Du kan lage denne retten på tørket chili og/eller fersk. Jeg bruker ofte begge deler, fordi jeg synes det gir et godt resultat. Hvor mye hvitløk og chili du har i oljen er egentlig avhengig av hvor glad du er i hvitløk og hvor sterk du vil ha retten. Hvis du synes den blir for sterk kan du justere med å tilsette mer olje.
Slik gjør du:
1 Ha olje, hvitløk og chili i en kasserolle – Kok forsiktig opp – Slå ned varmen når det koker, og – La hvitløken og chilien trekke i oljen Rør av og til så hvitløken ikke brenner |

2 Rasp parmesan, og – Hakk Persillen |
3 Kok opp en stor kasserolle med vann og salt Salt vannet så mye som middelhavet omtrent Husk at det er dette sammen med parmesanen om tilfører salt til retten – Ha i spagettien når vannet koker – Rør rundt, og – Kok spagettien som anvist på pakken, eller Slik du liker den best Rør av og til |
4 Hell vannet av spagettien, og – Ha spagettien i en serveringskål – Dryss over persille og parmesan – Sil av oljen og – Hell den over – Bland godt med 2 gafler |
5 Serveres umiddelbart |


