«Alt eller ingenting» av Simona Ahrnstedt og Chia-grøt med jordbær og banan

«Alt eller ingenting» av Simona Ahrnstedt lånte jeg på biblioteket, mest fordi jeg hadde lyst til å lese en lett og romantisk bok. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren tidligere, og tok med boka sammen med de andre jeg lånte, mest fordi det var en romantisk bok som stod utstilt på toppen av hylla (altså biblioteket anbefaler eller fremhever).

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på chiagrøt, TRYKK HER!

Ahrnstedt, Simona (2017) «Alt eller ingenting», Cappelen DAMM OG Chia-grøt Ingredienser: 2 ss Chiafrø 1 dl Melk 1½ dl Yoghurt (naturell) 2-4 ss Havregryn 1 ss Sirup (Agarve-/ lønnesirup e.l) Topping; 2 ss Blåbær (valgfritt) ½ Banan (skivet - valgfritt) Tips! Tilsett mer havregryn om du vil ha grøten tykkere, til sett mindre eller ingen hvis du vil ha grøten tynnere. https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi «lubne» Lexia og Adam. Når vi møter Lexia, er hun overstadig beruset på bar og føler seg utenfor fordi vennegjengen som består av tynne jenter har dratt på en annen bar en hva de avtalte på for hånden. Her møter hun Adam, som hun kommer i snakk med og som spanderer drinker på henne. Dagen etter gruer hun for å gå på jobb, ikke bare har hun forsovet seg, er i forferdelig bakrus, men de skal møte den nye sjefen for reklamebyrået hun jobber for også …

Ahrnstedt, Simona (2017) «Alt eller ingenting», Cappelen DAMM OG Chia-grøt Ingredienser: 2 ss Chiafrø 1 dl Melk 1½ dl Yoghurt (naturell) 2-4 ss Havregryn 1 ss Sirup (Agarve-/ lønnesirup e.l) Topping; 2 ss Blåbær (valgfritt) ½ Banan (skivet - valgfritt) Tips! Tilsett mer havregryn om du vil ha grøten tykkere, til sett mindre eller ingen hvis du vil ha grøten tynnere. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette må være en av de verste bøkene og det verste mølet jeg har lest på lenge. Ahrnstedt forsøker tappert å være en «kroppsoptimist», å fronte eller normalisere lubne kvinnekropper – men ender vel heller opp med å stigmatisere den enda er. Lexia, som er full av komplekser av sin lubne kropp, viser seg ikke bare å være ekstremt opptatt av andre kvinners kropper og bli betatt av Adams perfekte, muskuløse kropp – men det viser seg også at hun faktisk bruker størrelse 38 også! OK? Størrelse 38 og 40 (M) er det ikke den størrelsen de fleste kvinner bruker? Hvis Lexia ikke er 130 høy, må hun jo være ganske gjennomsnittlig spør du meg. Så denne boka fikk meg, til å føle meg skikkelig feit. Det er ikke ofte bøker får meg til å føle meg feit, men denne gjorde faktisk det. På vegne av alle kvinner som veier mer enn 45 kg, gir jeg «Alt eller ingenting» terningkast 1.

Chiagrøt

Chia-grøt – enkelt og grei frokostgrøt, som ordner seg selv, mens du sover: Rør sammen – la stå – nyt! Enklere blir det ikke 🙂

Chia-grøt Ingredienser: 2 ss Chiafrø 1 dl Melk 1½ dl Yoghurt (naturell) 2-4 ss Havregryn 1 ss Sirup (Agarve-/ lønnesirup e.l) Topping; 2 ss Blåbær (valgfritt) ½ Banan (skivet - valgfritt) Tips! Tilsett mer havregryn om du vil ha grøten tykkere, til sett mindre eller ingen hvis du vil ha grøten tynnere. https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
25 minEnkel

Ingredienser:

2 ssChiafrø
1 dlMelk
1½ dlYoghurt (naturell)
2-4 ssHavregryn
1 ssSirup (Agarve-/ lønnesirup e.l)

Topping;

2 ssBlåbær (valgfritt)
½Banan (skivet – valgfritt)

Tips! Tilsett mer havregryn om du vil ha grøten tykkere, til sett mindre eller ingen hvis du vil ha grøten tynnere.

Slik gjør du:

1 Rør sammen alle ingrediensene, og
– Fordel dem i porsjonsglass eller -boller
– Settes i kjøleskap Natta over (dvs mint 6 timer)
2 Topp med ferske blåbær og
– Server

Chia-grøt Ingredienser: 2 ss Chiafrø 1 dl Melk 1½ dl Yoghurt (naturell) 2-4 ss Havregryn 1 ss Sirup (Agarve-/ lønnesirup e.l) Topping; 2 ss Blåbær (valgfritt) ½ Banan (skivet - valgfritt) Tips! Tilsett mer havregryn om du vil ha grøten tykkere, til sett mindre eller ingen hvis du vil ha grøten tynnere. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Ahrnstedt, Simona
  • Tittel: «Alt eller ingenting»
  • Originaltittel: «Allt eller intet»
  • Oversatt av: Benedicta Windt-Val
  • Sjanger: Romantikk, samtid, Chick,litt
  • Sider: 423
  • Forlag: Cappelen DAMM
  • Utgitt: 2017
  • Tilegnet: Lånt på biblioteket

Ahrnstedt, Simona (2017) «Alt eller ingenting», Cappelen DAMM OG Chia-grøt Ingredienser: 2 ss Chiafrø 1 dl Melk 1½ dl Yoghurt (naturell) 2-4 ss Havregryn 1 ss Sirup (Agarve-/ lønnesirup e.l) Topping; 2 ss Blåbær (valgfritt) ½ Banan (skivet - valgfritt) Tips! Tilsett mer havregryn om du vil ha grøten tykkere, til sett mindre eller ingen hvis du vil ha grøten tynnere. https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s