Selv om det ikke er advent riktig enda, tjuvstarter vi med en enkel og rei plommekake. Kaka er skikkelig enkel å lage, og den rekker til mange. Det som ikke blir spist opp kan legges i fryseren til en annen dag.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca 12 | 90 minutter | Enkel |
Ingredienser:
| 100 g | Smør (mykt) |
| 100 g | Sukker |
| 2 | Egg (romtempererte) |
| 500 g | Mel |
| 4 ts | Bakepulver |
| 2-2 ½ dl | Melk |
Plommefyll:
| 1 kg | Plommer (røde) |
| 1 -2 ss | Sukker |
| 1 -2 ss | Kanel |
Smuldredeig:
| 300 g | Hvetemel |
| 200 g | Sukker |
| 150 g | Smør |
Tilbehør (valgfritt):
| Vaniljesaus – for oppskrift, trykk HER | |
| Krem (pisket) |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 200 grader – Legg Bakepapir i en lanpanne Ca 30 X40 cm – Smør sidene / det som ikke dekkes av bakepapiret |
| 2 Rør smør og sukker lyst og luftig – Tilsett eggene, et om gangen, og Pisk godt mellom hvert egg – Tilsett melk og mel – Bland godt Deigen skal være brebar (men ikke flytende) |
| 3 Fordel deigen i langpanna |
| 4 Legg over plommene |
| 5 Bland sammen smuldre deigen, og Strø den over plommene |
| 6 Strø over rikelig med sukker og kanel |
| 7 Stekes i ca 40 min. |
| 8 Avkjøles – Skjæres i biter og – Server gjerne med vanljesaus og/eller pisket krem |

