«Vintereventyret» av Sarah Morgan og Fullkornsrundstykker

Også denne uka har jeg lest en skikkelig julefeelgood. Juleboka heter «Vintereventyret» og er skrevet av den britiske forfatteren Sarah Morgan. Jeg har vært så heldig å få et leseeksemplar av HarperCollins, som har gitt ut den norske utgaven av boka.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften til fullkornsrundstykker med valmuefrør, TRYKK HER!

Morgan, Sarah (2022) «Vintereventyret», HarperCollins OG Fullkornsrundstykker med valmuefrø Ingredienser 1 pk Gjær 5½ -6 dl Vann (kaldt) 1 kg Fullkornshvete (ca 17 dl) 2 ts Salt 50 g Smør (romtemperert) Topping (valgfritt) Vann Valmuefrø https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi tre kvinner. Engelske Robin driver et rekreasjon- og opplevelsessted i Lappland, sammen med ektemannen. Søsteren kalte henne «Opprørske Robin», og kuttet all kontakt med henne da de var unge. Christy Sullivan streber etter det perfekte familielivet og den perfekte julen. Hun bestiller en tur til Lappland for seg, ektemannen, datteren Holly og bestevenninnen Alix. Men rett før de skal reise viser det seg at alt ikke er så bra med ekteskapet og mannen som Christy tror. Hun velger derfor å utsette avreisen et par dager for seg og ektemannen, og sender Holly med Alix til Lappland.  Det hun derimot ikke forteller er at Zac, som Alix har et veldig anspent forhold til, skal hjelpe henne å passe Holly …

Morgan, Sarah (2022) «Vintereventyret», HarperCollins OG Fullkornsrundstykker med valmuefrø Ingredienser 1 pk Gjær 5½ -6 dl Vann (kaldt) 1 kg Fullkornshvete (ca 17 dl) 2 ts Salt 50 g Smør (romtemperert) Topping (valgfritt) Vann Valmuefrø https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Vintereventyret» av Sarah Morgen er en utrolig hyggelig og varm feelgood roman som oser av julestemning, eventyrlyst, gode vennskap og sjarmerende karakterer. En kan jo rett og slett ikke annet enn å bli skikkelig glad i den livsfriske, eventyrlystne 4-åringen Holly, og alle de andre i denne boka, som alle sliter med sine ting. Boka er jevnt godt skrevet, momentene godt fordelt. Selv om en vet hvordan dette vil ende, er det ei bok som en ikke ønsker å legge fra seg når en først har begynt å lese den. En blir rett og slett varm om hjertet, og får lyst på jul når en leser denne historien. Det skal mye til før en ikke kjenner igjen seg selv (og andre) i en eller flere av karakterene. «Vintereventyret» av Sarah Morgen er en lettlest, varm, hyggelig, litt romantisk julefeelgood som passer for alle som liker jul, feelgood og/eller romantiske historier eller som bare ønsker en hyggelig bok å lese. I denne får man alt dette og jeg kan ikke annet enn å triller et godt terningkast: 5 (+)

Fullkornsrundstykker med valmuefrør

Nå rett før jul er det godt fylle opp fryseren med litt god gjærbakst, så en bare kan ta opp og nyte i løpet av juledagene.

Fullkornsrundstykker med valmuefrø Ingredienser 1 pk Gjær 5½ -6 dl Vann (kaldt) 1 kg Fullkornshvete (ca 17 dl) 2 ts Salt 50 g Smør (romtemperert) Topping (valgfritt) Vann Valmuefrø https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
123 timerEnkel

Fullkornsrundstykker med valmuefrø Ingredienser 1 pk Gjær 5½ -6 dl Vann (kaldt) 1 kg Fullkornshvete (ca 17 dl) 2 ts Salt 50 g Smør (romtemperert) Topping (valgfritt) Vann Valmuefrø https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 pkGjær
5½ -6 dlVann (kaldt)
1 kgFullkornshvete (ca 17 dl)
2 tsSalt
50 gSmør (romtemperert)

Topping (valgfritt):

 Vann
 Valmuefrø

Slik gjør du:

1 Ha vannet i en bakebolle’
– Smuldre i gjæra, og –
Rør den ut så det ikke blir noen klumper
NB hvis du bruker tørrgjær, blandes den rett i melet
2 Ha i mel, salt og smør
3 Elt deigen godt
Ca 8-10 min i maskin eller Ca 12-15 min for hånd
4 Legg over en bakeduk, og
– La deige heve i ca 60 min
Til dobbel størrelse
5 Hell deigen på et bakbord
– Del deigen i 12 like store deler
Ca 110 g
6 Trill runde rundstykker, og
– Sett dem på ei bakepapirkledd bakeplate
– Dekk dem med et bakeklede, og
– La dem etterheve i ca 30 min.
7 Pensle med vann og
– Strø eventuelt over med valmuefrø
8 Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 min.
9 Avkjøles på rist

Fullkornsrundstykker med valmuefrø Ingredienser 1 pk Gjær 5½ -6 dl Vann (kaldt) 1 kg Fullkornshvete (ca 17 dl) 2 ts Salt 50 g Smør (romtemperert) Topping (valgfritt) Vann Valmuefrø https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Flere bøker av Sarah Morgan:

Morgan, Sarah (2022) «Vintereventyret», HarperCollins OG Fullkornsrundstykker med valmuefrø Ingredienser 1 pk Gjær 5½ -6 dl Vann (kaldt) 1 kg Fullkornshvete (ca 17 dl) 2 ts Salt 50 g Smør (romtemperert) Topping (valgfritt) Vann Valmuefrø https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s