Vi innleder adventstiden med en enkel og grei Plomme-langpannekake

 

Selv om det ikke er advent riktig enda, tjuvstarter vi med en enkel og rei plommekake. Kaka er skikkelig enkel å lage, og den rekker til mange. Det som ikke blir spist opp kan legges i fryseren til en annen dag.

Plommekake med smuldrelokk Ingredienser 100 g Smør (mykt) 100 g Sukker 2 Egg (romtempererte) 500 g Mel 4 ts Bakepulver 2-2 ½ dl Melk Plommefyll: 1 kg Plommer (røde) 1 -2 ss Sukker 1 -2 ss Kanel Smuldredeig: 300 g Hvetemel 200 g Sukker 150 g Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1290 minutterEnkel

Ingredienser:

100 gSmør (mykt)
100 gSukker
2Egg (romtempererte)
500 gMel
4 tsBakepulver
2-2 ½ dlMelk

Plommefyll:

1 kgPlommer (røde)
1 -2 ssSukker
1 -2 ssKanel

Smuldredeig:

300 gHvetemel
200 gSukker
150 gSmør

Tilbehør (valgfritt):

Vaniljesaus – for oppskrift, trykk HER
Krem (pisket)

Plommekake med smuldrelokk Ingredienser 100 g Smør (mykt) 100 g Sukker 2 Egg (romtempererte) 500 g Mel 4 ts Bakepulver 2-2 ½ dl Melk Plommefyll: 1 kg Plommer (røde) 1 -2 ss Sukker 1 -2 ss Kanel Smuldredeig: 300 g Hvetemel 200 g Sukker 150 g Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Legg Bakepapir i en lanpanne Ca 30 X40 cm
– Smør sidene / det som ikke dekkes av bakepapiret
2 Rør smør og sukker lyst og luftig
– Tilsett eggene, et om gangen, og Pisk godt mellom hvert egg
– Tilsett melk og mel
– Bland godt
Deigen skal være brebar (men ikke flytende)
3 Fordel deigen i langpanna
4 Legg over plommene
5 Bland sammen smuldre deigen, og
Strø den over plommene
6 Strø over rikelig med sukker og kanel
7 Stekes i ca 40 min.
8 Avkjøles
– Skjæres i biter og
– Server gjerne med vanljesaus og/eller pisket krem

Plommekake med smuldrelokk Ingredienser 100 g Smør (mykt) 100 g Sukker 2 Egg (romtempererte) 500 g Mel 4 ts Bakepulver 2-2 ½ dl Melk Plommefyll: 1 kg Plommer (røde) 1 -2 ss Sukker 1 -2 ss Kanel Smuldredeig: 300 g Hvetemel 200 g Sukker 150 g Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s