Selv om det ikke er advent riktig enda, tjuvstarter vi med en enkel og rei plommekake. Kaka er skikkelig enkel å lage, og den rekker til mange. Det som ikke blir spist opp kan legges i fryseren til en annen dag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 12 | 90 minutter | Enkel |
Ingredienser:
100 g | Smør (mykt) |
100 g | Sukker |
2 | Egg (romtempererte) |
500 g | Mel |
4 ts | Bakepulver |
2-2 ½ dl | Melk |
Plommefyll:
1 kg | Plommer (røde) |
1 -2 ss | Sukker |
1 -2 ss | Kanel |
Smuldredeig:
300 g | Hvetemel |
200 g | Sukker |
150 g | Smør |
Tilbehør (valgfritt):
Vaniljesaus – for oppskrift, trykk HER | |
Krem (pisket) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Legg Bakepapir i en lanpanne Ca 30 X40 cm – Smør sidene / det som ikke dekkes av bakepapiret |
2 Rør smør og sukker lyst og luftig – Tilsett eggene, et om gangen, og Pisk godt mellom hvert egg – Tilsett melk og mel – Bland godt Deigen skal være brebar (men ikke flytende) |
3 Fordel deigen i langpanna |
4 Legg over plommene |
5 Bland sammen smuldre deigen, og Strø den over plommene |
6 Strø over rikelig med sukker og kanel |
7 Stekes i ca 40 min. |
8 Avkjøles – Skjæres i biter og – Server gjerne med vanljesaus og/eller pisket krem |
