Mandelkjernepudding med enkel bringebærsaus må jo bare være den ultimate juledesserten – den man spiser mens man tenker med glede tilbake til barndommen, med vann i munnen og med et bredt smil rundt munnen. Ja, de gjør i alle fall jeg. – Fortsatt god jul!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | Enkel |
Ingredienser:
| 8 dl | H-melk |
| 60 g | Maisenna |
| 2-4 ss | Sukker |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 2 | Egg |
| 50 g | Mandler |
| 3 | Mandeldråper |
Tips! Hvis du ønsker puddingen fyldigere, kan du bruke 5 dl melk og 3 dl fløte
| 1 Gi mandlene ett raskt oppkok, og – La de hvile i vannet i 10-15 minutter, – Fjern skallet og hakk dem grovt |
| 2 Ha melk og maisenna i en kasserolle, og – Kok opp mens du rører konstant |
| 3 Skru ned varmen, ha i sukker, og – La det småkoke i noen minutter, mens du fortsetter å røre |
| 4 Ta kjelen av platen og – Avkjøl litt |
| 5 Visp eggene sammen, og – Tilsett dette, sammen med grovhakkede mandler, og – Eventuelt noen dråper mandelessens |
| 6 Helles i serveringskål eller former – Strø sukker over og avkjøl, eller legg plastfolie helt ned til puddingen og avkjøl |
| 7 Serveres med rødsaus |
Foreslått Tilbehør:


Tips! Du kan lage puddingen i figurformer, for ekstra effekt

