«Drømmen om jul» av Sue Moorcroft og appelsinsnurrer

Når det er advent og snart jul, er det ingenting som er hyggeligere enn å slappe av med en enkel og grei julebok. Så denne uka har jeg lest «Drømmen om jul» som er skrevet av Sue Moorcroft.

Hvis du ønskerå hoppe rett til oppskriften på appeslinsnurrer, TRYKK HER!

Moorecroft, Sue (2018) «Drømmen om jul» Bladkompaniet OG Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Drømmen om jul»l møter vi Georgina, som jobber som event-koordinatorfor elevproduksjonene på Acting Instrumental som er en videregående skole for utøvende kunst. Det er november og elevene på tredje trinn jobber med å sette opp stykket «Kerry Christmas uncel Jones». Hun trives i jobben sin, og hun elsker jul – hadde det bare ikke vært for eks-kjæresten som har satt seg, og henne, i gjeld så gjeldsinndrivere og namsmannen er på døra hennes rett som det er. Søsteren og kjæresten har gjort det slutt, og Georgia lar henne flytte inn, siden hun har forferdelig dårlig samvittighet for noe som skjedde for lenge siden. Det er mye å gjøre på jobb, men så får hun en ny assistent som heter Joe …

Moorecroft, Sue (2018) «Drømmen om jul» Bladkompaniet OG Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Hva skal man egentlig si om denne boka? Det er ei romantisk bok, det er så. Den har dramatikk, forviklinger, og sørgelige tilbakeblikk. Historien i seg selv er ikke så veldig spennende, for vi vet allerede fra begynnelsen av hvordan dette vil ende. Forviklingene for og mellom hovedpersonene i nåtid er egentlig litt banale, og unødvendig store. Persongalleriet, er det ikke så mye å utsette på. Det er både hyggelige og mindre hyggelige personer med i historien. Hovedpersonen Georgina er en varm og hyggelig person man godt kan like. Hun fremstår som omtenksom, varm, raus og er godt likt av familie, venner og kollegaer. Den andre hovedpersonen, Joe, er en noe mer sammensatt person. Selv om handlingen i boka er lagt til tiden mellom primo november og 25 desember er dette ikke noen utpreget julebok, som oser av jul og juleglede, det er litt skuffende med tanke på tittelen. Likevel,«Drømmen om jul» er ei helt grei, om enn litt kjedelig bok som jeg gir et terningkast:3

Appeslinsnurrer

Deilig gjjærbakst, smaksatt med appelsin, passer godt til denne søte adventstid

Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
123 timerEnkel

Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 dlMelk
1 ½ dlAppelsinsaft (presset)
25 gGjær (1/2 pakke)
2 ssSukker
1 tsSalt
3 ssSmør (mykt)
1Egg
7 ½ – 8 dlMel

Appelsinfyll:

125 gSmør (mykt)
200 gSukker
2 – 3 ssAppelsinskall (raspet)

Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rasp skallet av appelsinene og
– Press dem
Du trenger 1½ dl
2 Varm melken så den er ca 35 grader
– Hell den i en bakebolle
– Smuldre gjæren, og
– Rør til den er oppløst
– Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Elt godt
Ca 7-10 min.
Tilsett mer mel om nødvendig
3 Dekk deigen med et bakehåndkle, og
– La den heve i ca 60 min.
Til den er doblet i størrelsen
4 Lag fyllet:
Rør sammen smør, sukker og appelsinskall
5 Legg bakepapir på to stekplater
6 Hell deigen ut på et bakebord
– Kjevle de til et rektangel
– Smør appelsinfyllet utover deigen,
– Rull den sammen, og
– Skjær ca 12 (like store) skiver,
Som du legger over på bakepapir
Dekkes med bakehåndkleet, og
– La etterheve i ca 30-45 min
7 Sett ovnen på 180 grader
8 Stekes i 20-25 min
På 180 grader
Til snurrene er lys brune
9 Avkjøles på rist

Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger:

  • Forfatter: Sue Moorcroft
  • Tittel: «Drømmen om jul»
  • Originaltittel: «A christmas gift»
  • Oversatt av: Frøydis Arnesen
  • Sjanger: Romatikk, Samtid, Fiksjon, chick.litt
  • Sider: 347
  • Forlag: Bladkompaniet
  • Utgitt: 2018
  • Tilegnet: Kjøpt på bokhandel

Moorecroft, Sue (2018) «Drømmen om jul» Bladkompaniet OG Appelsinsnurrer Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s